На този фон само 7% от анкетираните руснаци са съгласни

...
На този фон само 7% от анкетираните руснаци са съгласни
Коментари Харесай

35% от руснаците вярват, че Слънцето се върти около Земята

На този декор единствено 7% от интервюираните руснаци са съгласни с изказванието, че радиоактивното мляко може да се обезопаси посредством изваряване. Това е два пъти по-малко, в сравнение с преди 15 години (14% през 2007 г.), съобщи БТВ.

21% пък са съгласни с изказванието, че първобитните хора са могли да се разхождат до динозаврите. 44% считат също, че ГМО храните могат да причинят рак, а една трета (32%), че генетично модифицираните храни могат да оказват помощ за превъзмогване на глада в международен мащаб.

" Резултатите от изследването демонстрират, че измежду руснаците доминират междинни и ниски равнища на научна просветеност. Ситуацията е същата в доста страни по света: антинаучните настройки непрекъснато пречат освен на образованието, само че и на противоепидемичните ограничения и имунизацията и така нататък Първата стъпка в битката с ниската просветеност би трябвало да бъде хората, които популяризират псевдонаучни отзиви, да признаят, че равнището на техните познания е ниско и незадоволително. Но това е съвсем невероятно - колкото по-малко грамотни са хората, толкоз по-убедени са, че знаят всичко, и не са склонни да мислят сериозно ", разяснява ръководителят на отдел " Издателски стратегии " във ВЦИОМ Анна Кулешова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР