"На този етап въпросът със защитена зона "Комплекс Калиакра” ще

...
"На този етап въпросът със защитена зона "Комплекс Калиакра” ще
Коментари Харесай

Компенсират ощетените собственици около Калиакра

"На този стадий въпросът със предпазена зона "Комплекс Калиакра” ще бъде решен с обезщетения или с възмездяване със земи, защото става въпрос за неголеми територии”, заяви пред Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов. И добави, че става въпрос за тясна линия около самия морски бряг. "В момента по-голямата част от тази линия е от пустеещи земи. Там има два ветропарка и едно голф игрище. Не става въпрос за огромни територии, не става въпрос и за ощетяване на огромен брой хора ", посочи вицепремиерът.

" За тази територия има възбрана за осъществяване на всякаква земеделска активност. Има и сектор от акваторията, в който е неразрешено "тралянето ", акцентира Симеонов. "Риболовът не е неразрешен. Той е позволени. Хората, които имат лодки, могат да не престават да излизат на риболов”, изясни Симеонов.

" Не мога да укори министъра на околната среда и водите за издаването на тази заповед, тъй като всеки ден закъснение носи загуби от 20 000 евро на страната. Преди 18 месеца България е наказана. Делата са завършили с решение на съда, че България предстои на наказания ", акцентира вицепремиерът.

Валери Симеонов разяснява и задържането за трафик на хора на досегашния ръководител на конструкция на НФСБ Анелия Велева. "Тя си има престиж в Костинброд. Естествено е, че я познавам. Аз персонално бях сюрпризиран от това. Не се ангажирам да разясня истина или не е истина. Не съм правил контакт с нея. Не ми е казусът тя, с цел да диря среща с нея. Тя беше задоволително лоялна и си подаде оставката. Въпросът е завършен, не виждам за какво би трябвало да вършим индийски сериал от това”, съобщи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР