На този етап собствениците на заведения се отказват от идеята

...
На този етап собствениците на заведения се отказват от идеята
Коментари Харесай

Ресторантьорите се отказаха да отворят самоволно заведенията

На този стадий притежателите на заведения се отхвърлят от концепцията за всеобщо протестно отваряне на 1 февруари макар възбраната. Простестът им на 27 януари обаче ще се организира.

Това разгласи ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов пред бТВ. По думите му ресторантьорите се притесняват, че в случай че своеволно отворят заведенията и броят на инфектираните се усили, ще бъдат посочени като виновници от здравния министър, който се е " заял с тях ".

БАЗ дружно със Сдружението на заведенията в България желаеха тези дни оставката на здравния министър, тъй като водел война с тях. " На този министър, който три пъти ни излъга за датата, нямаме безусловно никакво доверие ", означи Алибегов. „ За нас е недопустимо здравните управляващи да разделят сектора по този метод и да споделят - в ресторанта на хотела може да се храните безвредно, а в този против хотела има заплаха да се болестите с ковид “, съобщи през днешния ден Алибегов. 

На митинга на 27 януари пред постройката на Министерски съвет ресторантьорите ще повдигнат стопански претенции – да бъдат изплатени компенсациите на чиновниците и на компаниите, както и да им се позволи да работят. " Дистанцираме се от всевъзможни партии и политици. Вчера обсъдихме по какъв начин ще протече митингът със Столична дирекция на вътрешните работи, тъй че се надяваме да бъдем чути “, съобщи Алибегов.

Според БАЗ около 30% от заведенията са банкрутирали и изобщо няма да отворят, като  с всеки минал месец този % се усилва.

„ Директни помощи за бизнеса не са получени, с изключение на тези по мярката „ 80/20 “ за запазване на личния състав. Вече осми месец чакаме обезщетения за компаниите. Ситуацията е доста зле и сме на ръба. Затова считам, че на митинга ще се съберат доста хора “, добави Алибегов. " Наясно сме, че даже да ни отворят с 50% потенциал, повече от 25% претовареност няма да имаме. Но е добре да завъртим лека-полека колелото. Февруари по принцип е доста тежък месец и можеше да се употребява за акомодация “, уточни още той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР