На този ден църквата почита Св. Валерия.Света Валерия е родена

...
На този ден църквата почита Св. Валерия.Света Валерия е родена
Коментари Харесай

Красиво име празнува днес!

На този ден църквата уважава Св. Валерия.

Света Валерия е родена в град Кесария, Палестина, когато към момента се правили жертвоприношения. Светицата дружно с приятелките ѝ Мария и Кириакия вземат решение да се отрекат от подправените идоли и да се опълчат против езическите ритуали.

Младите дами бягат от града и се отдават на непоколебим пост и молитва към Бог, който да утвърди правилата на християнството.

За отхвърли си да се кланят на идолите обаче, схванал шефът на града, който желал да ги принуди да се отрекат от Христос. Но Валерия, Мария и Кириакия отказали да се подчинят и били екзекутирани.

На този ден честват всички с името Валери и Валерия. Честито!

Името Валери е латинско и значи здрав. Хората с това име съчетават два противоположни характера. От една страна Валери може да бъде своеволен и обичащ риска, а от друга замислен и доста уязвим. Тези мъже си търсят специалност, която им разрешава да пътуват постоянно. Хората с това име са доста любопитни и цялостни с позитивна сила, която им оказва помощ да основават нови другарства. Единственото, на което би трябвало да се научат, е централизация, тъй като разсеяността ще им пречи, както в специалността, по този начин и в персоналния живот.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР