На тези, които шестват по студията и казват, че смъртта

...
На тези, които шестват по студията и казват, че смъртта
Коментари Харесай

Д-р Петър Москов: При 500 000 заразени и 5% хоспитализирани, колко българи трябва да са в болница?

„ На тези, които шестват по студията и споделят, че гибелта е неизбежна, аз споделям, че животът е полезност. И това не са просто две разнообразни, несвързани, правилни единствено по себе си понятия, а друга ценностна система “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ анестезиологът и някогашен здравен министър доктор Петър Москов.
„ В последните дни се загубихме в това да търсим връзките причина-следствие, да оспорваме дали пейките да са облепени или не. Убеден съм, че голямото болшинство от хората у нас споделят тезата, че животът е висша полезност. Ако всички сме обединени към това, ще преминем през епидемията от ковид “, добави той. „ Болестта като форма на злощастие ни демонстрира кои сме в действителност. Медицината към този момент не е медицина на престижите, а медицина на доказателствата “, добави Москов.
„ Ние може да не знаем доста за болестта, само че едно от дребното сигурни неща е, че към 5 % от инфектираните влизат в лечебни заведения. Ако е правилно изказванието, че 500 000 българи са се срещнали с него, то тогава какъв брой хора би трябвало да има в болница? “, попита доктор Москов, визирайки изказванията на доцент Атанас Мангъров, че половин милион българи към този момент са се заразили с ковид.
" Големият спор в обществото е има ли опасност и какъв брой тежка е тя и какъв брой тежки би трябвало да са ограниченията. Заплаха има. Твърди се, че всеки сезон било по този начин, че всеки сезон има грип. Данните обаче сочат, че във всяка една страна, наранена от короновирусната зараза, има пик с до 50% по-висока смъртност от елементарния грип. Абсолютно потвърдено е, че смъртността от COVID-19 не може да бъде сравнявана със смъртността от елементарна вирусна зараза ", акцентира някогашният здравен министър. Според него, в случай че 2% от българското население се е срещнало с инфекцията, то при 80% акуратност и 98% специфика на бързите проби резултатите ще покажат 52,3% меродавност. " 53% е доста покрай фифти-фифти, ези-тура или жокера 50 на 50 ". При това състояние би трябвало да сме наясно, че всеобщо тестване на този стадий, преди огромна част от популацията да се е срещнала с вируса, е изцяло ненужно, тъй като дава подправени резултати “, добави някогашният здравен министър. 
„ Вирусът няма личен живот. Той копира нашето обществено държание. В Скандинавските страни хората си вървят на посетители с 1 седмица предизвестие, а и са доста по-рядко обитаеми. Начинът им на живот дефинира някаква базова обществената отдалеченост. Ние, в случай че не отидем да питаме съседа по какъв начин е, не сме същите “, разяснява той.
По думите му ранното взимане на ограничаващите ограниченията у нас и тактиката за това по какъв метод да се диагностицира и лимитира болестта са верни решения на страната. „ Правителството обаче не разгласи по образован и необорим метод за какво вкарва ограниченията. Доброто ръководство е да обясниш и да поставиш ясни цели и в преследването им да направиш всички хора съпричастни. Трябва час по-скоро да се показват ясни маркери, от които да последва смяна в ограниченията “, изясни някогашният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР