На търг в Париж ще бъде разпродаден гардеробът на филмовата

...
На търг в Париж ще бъде разпродаден гардеробът на филмовата
Коментари Харесай

Клаудия Кардинале продава свободата

На търг в Париж ще бъде разпродаден дрешникът на филмовата звезда Клаудия Кардинале, която съобщи, че облеклата й отразяват " женската независимост ". Италианската актриса, взела участие в класики като " Леопардът ", " 8 1/2 " на Фелини и " Имало едно време на Запад " на Серджо Леоне, съобщи пред Агенция Франс Прес: " Тези рокли демонстрират освен моята история, а цяла глава в историята на дамите. Чрез облеклата може да усетите по какъв начин схващам свободата на дамите от моето потомство.”

Очаква се най-вече наддавания на аукциона на 9 юли да има за тоалета на " Нина Ричи " от котюр, който Кардинале носи на церемонията по връчването на премиите " Оскар " през 1965 година, предвиждат специалисти от стилната къща " Сотбис ". Митичната рокля с бродирани пайети, обличана единствено за няколко огромни мотива, може да доближи сумата от 20 000 евро (22 500 долара).

Гардеробът на Клаудия Кардинале демонстрира по какъв начин се е променяло обществото през интервала, когато тя е била на върха, преминавайки от изчистени вечерни тоалети до безгрижните и свободни рокли, символизиращи по-спокойния живот през 70-те години.

Звездата споделя, че всяка дреха й припомня за нещо. Например черната сатенена рокля с розови пайети е от премиерата на спагети-уестърна " Легенда за френския крал " през 1971 година, на която си партнира с Бриджит Бардо.

" Всички си мислеха, че сме противници, само че ние се допълвахме. Дойдох в роклята, а Бриджит изглеждаше превъзходно, облечена като мъж”, си спомня кинолегендата.

Клаудия Кардинале е родена в Тунис и е видяна за първи път на конкурс за хубост през 1957 година Звездата по едно и също време е секссимвол и прям бранител на правата на дамите.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР