На търг на RM Sotheby’s в Ню Йорк беше продаден

...
На търг на RM Sotheby’s в Ню Йорк беше продаден
Коментари Харесай

Този стар автомобил беше продадено на цената на 10 суперколи

На търг на RM Sotheby’s в Ню Йорк беше продаден необичаен кабриолет Ferrari 250 GT California Spider LWB Competizione от 1959 година Цената на возилото възлиза на невероятните 17.99 млн. $. Тази висока стойност се изяснява с изключителността на модела – той е много необичаен.

В цялата история има такива единствено 8 екземпляра в спортна версия Competizione. Впрочем даже общоприетото Ferrari 250 California не може да се дефинира като всеобщо – на пазара са пуснати единствено 125 автомобила.

Спортното Ferrari се отличава с алуминиево купе и по-мощен V12 с 260 к.с. и размер 3 литра. Максималната скорост на придвижване е 240 км/ч.

При останалите характерности няма разлика от серийния модел. Това не е попречило на возилото да се класира на 5-о място в надпреварата „ 24-те часа на Льо Ман “ и да се бори наедно с най-мощните спортни коли.



Кабриолетът Ferrari 250 GT California Spider LWB Competizione няколко пъти е реставриран. Той също по този начин е награден с няколко оценки в състезания за ретро возила.



Ferrari 250 e най-скъпият модел на италианската марка. Тези коли постоянно бият върхове на търгове. Най-скъпото возило за всички времена е купето Ferrari 250 GTO. То бе продадено за 52 млн. $.



Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР