На своята 25 годишнина Фондация Проф. д-р Велеслав Гаврийски и

...
На своята 25 годишнина Фондация Проф. д-р Велеслав Гаврийски и
Коментари Харесай

Г-н Константин Велев с награда за цялостен принос в застраховането

На своята 25 годишнина Фондация " Проф. доктор Велеслав Гаврийски ” и Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси /ВУЗФ/ връчиха премията " За повсеместен принос в развиването на българското обезпечаване ”на господин Константин Велев , член на Управителния съвет и изпълнителен шеф на ЗАД " Армеец " АД и ръководител на Управителния съвет на " Асоциация на Българските застрахователи ". Името и личността на Константин Велев са свързани с одобряването, развиването и триумфите на българското обезпечаване през последните десетилетия, както и с праволинейно продължаващия развой на сполучлива негова интеграция в общото европейско социално-икономическо пространство.

Номинацията на Константин Велев е самопризнание за професионалиста, управлявал сполучливо застрахователни компании, повече от 25 години отдал цялата своя сила и познания за създаване на постоянен български осигурителен пазар и издигане престижа на България пред европейските надзорни и браншови институции.

Поемайки ръководството на ЗАД " Армеец " АД през 2016 година след дълготраен мениджърски опит, Константин Велев изведе сдружението до респектиращи финансово – механически резултати, като резервира лидерските пазарни позиции.

Константин Велев е водещ експерт в България в региона на застрахователното право, с повече от 15 години професионален опит като учител по гражданско и комерсиално право в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", участник е в основаването на държавния осигурителен контрол в България в интервала 1997 година – 2000 година и в подготовката и използването на редица планове, основали нормативната рамка в региона на застраховането, в това число на в този момент настоящия Кодекс за застраховането.

Авторитетът и професионалната нравственос са в основата на доверието към Константин Велевна застрахователната общественост в България. Г-н Велев взе участие в работата на всички браншови организации на застрахователния бранш в България, включително наАсоциацията на българските застрахователи /АБЗ/ иНационалното бюро на българските автомобилни застрахователи / НББАЗ /. Константин Велев е дълготрайно обвързван с активността на АБЗ, като от 2009 година е член на Управителния съвет, а през 2019 година е определен за ръководител на Управителния съвет на АБЗ.

Наградата " За повсеместен принос в развиването на българското обезпечаване ” е заслужена оценка за приноса на господин Константин Велев в развиването и триумфите на българското обезпечаване, за професионализма и уважението към българските исторически полезности, за неговия неоспорим престиж.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР