На своето заседание днес Общинският съвет на Варна гласува решението

...
На своето заседание днес Общинският съвет на Варна гласува решението
Коментари Харесай

Отчуждават имоти за новия бул. Левски

На своето съвещание през днешния ден Общинският съвет на Варна гласоподава решението да бъдат отчуждени недвижимите парцели, които попадат в проекта за построяването на новия бул. "Левски ". Това са имоти, които обгръщат протежението от ул. "Подвис " до бул. "Девня ", съобщи кореспондент на Varna24.bg .
По време на съвещанието стана ясно, че специалисти изготвят хидроложки план, съгласно който водата към новия бул. ще бъде отвеждана към Варненското езеро, като каналът ще минава около "ВиК " паралелно на ул. "Подвис " по оста на бул. "В. Левски ".

Както наскоро Varna24.bg заяви 10 фамилии с деца, живеещи в общински жилища на ул. "Струга ", ще би трябвало се изнесат от населяваните постройки поради реализирането на плана.
"Това не са техни домове, те са там чартърен. Още при подписването на контракт с районното кметство тези хора са осведомени, че когато пристигна ред да стартира построяването на уширението на булеварда, те ще би трябвало да освободят наетите жилища.

Кметство "Младост " не разполага със свободни жилища за настаняване, тъй че тези фамилии ще имат един месец да си намерят нов дом сами. В момента текат отчуждителни процедури и за други парцели, с изключение на тези 10 къщи, които са към нашето кметство. Знаете, че това е извънредно значим план за града, за който държавното управление отпусна 75 млн.лв. и не може да се спъва реализирането му ", сподели кметът на регион "Младост " Христо Христов.

Припомняме, че уширението на булеварда се чака да постави завършек на тапите в морската столица.
"От 30 години във Варна не е правено нищо, с цел да се облекчи трафика, по тази причина държавното управление предлага ограничения в това отношение ", сподели министър председателят Бойко Борисов при визитата си във Варна.

Проектът планува разширение с две платна по три ленти, и с две местни платна с по две ленти на бул. "Левски " - от ул. "Подвис " до ул. "Девня ". Финансиране ще има и за още два плана - продължение на бул. "Сливница " - в сектора сред бул. "Янош Хуняди " и бул. "Атанас Москов ", както и качване на Автомагистрала "Хемус ". Средствата ще бъдат от бюджета и от Европейската капиталова банка, а дали осъществяването ще се провежда от АПИ или от общината, зависи от общинския съвет във Варна, уточни Бойко Борисов.

"С реализирането на тези инфраструктурни планове трафикът, който сега влиза от автомагистрала "Хемус " към центъра на града, към този момент ще бъде извеждан по бул. "Васил Левски, който ще минава под булевардите "Владислав Варненчик ", "Сливница ", "Цар Освободител ". Ще се обезпечи и бърза връзка с крайезерния път. От друга страна, продължението на бул. "Сливница " до бул. "Атанас Москов " и оттова качването на Автомагистрала "Хемус " ще стане дублираща връзка на бул. "Владислав Варненчик " и също ще спомогне за облекчение на придвижването в града ", сподели кметът Иван Портних.

В тази връзка министър председателят съобщи, че с всички тези планове Варна към този момент изпреварва Бургас по развиване.

Проектът за бул. "Левски " е на стойност 75 млн. лева, които ще бъдат обезпечени от държавното управление.

"Вярвам, че след една година Варна ще се радва на радикално изменена инфраструктура ", сподели кметът Иван Портних във връзка старта на реконструкцията.

"Уверен съм, че при една мека строителна зима този обект следващата година ще е подготвен. Варна е морската столица и по тази причина подхождаме по този метод, с цел да се реши сериозен проблем ", сподели министър председателят Бойко Борисов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР