На старта на новия политически сезон Епицентър.бг се обърна към

...
На старта на новия политически сезон Епицентър.бг се обърна към
Коментари Харесай

Георги Марков: ГЕРБ ще спечелят 2/3 от кметските избори в страната, химикът не става за политика

На старта на новия политически сезон Епицентър.бг се обърна към конституционалиста и политически анализатор Георги Марков за разбор на политическата обстановка в света и у нас.
Ето коментарът и прогнозите му:

СВЕТЪТ Е ПРЕД ДРАМАТИЧЕН КАТАКЛИЗЪМ

1. МАКРОН ПРИТЕСНЕН ОТ ВЛИЯНИЕТО НА БРИКС

Вчера френският президент Макрон събра в Париж посланиците на Франция от целия свят и би камбаната: налице е слагане под въпрос на интернационалния ред, в който Западът имаше и към момента има преобладаваща роля. Конкуренцията ще се ускорява. Има риск от намаляване на Европа, а Китай води настъпателна политика в Африка, която се зарежда от света с фиктивен колониализъм.

 

Очевидно Макрон е впечатлен от разширението на БРИКС. Китай, Индия, Русия, Бразилия и Южна Африка взимат в редиците си и Иран, Саудитска Арабия, Египет, Емирствата, Аржентина и... Етиопия. Ясен знак към Африканските страни. На вратата чакат още 35 страни.
Повикът на Макрон е просрочен. В света има нов световен състезател - застрашителен, мощен военно-икономически и с население над 4 милиарда. Хегемонията на Запада след 30 безгрижни години, поради разпадането на Съвет за икономическа взаимопомощ и Варшавския контракт, свърши.

2. 41 ОБВИНЕНИЯ ПРАВЯТ ТРЪМП НАЙ-ГОЛЕМИЯ АМЕРИКАНСКИ ПРЕСТЪПНИК. ЩЕ Гражданско отделение УБИЯТ ЛИ?

Също през вчерашния ден Федералният съд в Съединени американски щати насочи наказателно дело против президента Тръмп за 4 март 2024 година - в разгара на президентската акция, след обвинявания за размириците на 6 януари. Такъв опит за политическа кавга посредством наказателно гонене на президент, освен това участник като водещ претендент в идна президентска конкуренция, историята на Съединени американски щати не познава. Общо 41 обвинявания вършат Тръмп най-големия американски нарушител. Истински ГАНГСТЕР.  Защо? Защото Байдън наредил Тръмп да не бъде позволен до Белия дом.

 

Тези репресии обаче не повлияха на реномето на Тръмп. Напротив! Оказа се, че тръмпизмът е събитие, надхвърлящо въздействието на Републиканската партия и изобщо на Америка. Антиглобалист и миротворец, в четвъртък изявлението на Тръмп при Тъкър Карлсън бе гледано от галактическите 260 милиона фенове.

 

Ще се решат ли да убият Тръмп? Въпросът напълно не е фиктивен! Не единствено зашото американците са си убивали президент, а тъй като водещият към този момент претендент за президент на Демократите Робърт Кенеди-младши изиска обществено защита от страната с думите: " ДЖО няма да ме допусне до изборите. Той заплаща защита на Зеленски, а отхвърли на мен. Все отново чичо ми и татко ми бяха убити ".

3.АМЕРИКА ВЕЧЕ НЕ Е ЕТАЛОН ЗА ДЕМОКРАЦИЯ

Миналият вторник, тъкмо в 18 часа, в красивия парк " Миленариш " в Будапеща имах опция да видя и чуя онлайн Тъкър Карлсън, пристигнал в унгарската столица за изявление с Орбан, което тези дни ще се излъчи.
Модата през днешния ден е страна да се ръководи от ЛУДИ хора, съобщи най-гледаният публицист в света. Съединени американски щати желаят да продадат артикул, който към този момент никой не желае да купи. Наистина към този момент никой не желае да купи прокси войни, МАЙДАНи, цветни революции, противозаконна имиграция и джендъризъм. След чудовищата кавга с Тръмп, Америка към този момент напълно не може да е пример за народна власт.

4. ГЕРМАНЦИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА съдебна експертиза ПРОБУЖДАТ

В типичния си жанр Карлсън бе безапелационен: Щатите убиха най-важния си съдружник - Германия! Германците ще се разсънят! Тъкър излезе оракул. Германците започнаха да се разсънват! Не е за поверие, само че е реалност! Събуди се " Шпигел " и изиска с огромни букви " Германия да спре помощта за Украйна, поради взривения Северен поток ".

 

СПИРАНЕТО НА ПОМОЩТА Е ЕДИНСТВЕНОТО ДОСТОЙНО РЕШЕНИЕ И РЕАКЦИЯ, споделя известното издание, наблягайки: Имаше директна офанзива против сигурността на Германия.

 

Събуждането на германците се вижда и от резултатите в изследванията за " Алтернатива за Германия ", която е втора политическа мощ пред социалистите, които са мандатоносител. А лидерката на партията Алис Вайдел към този момент е с най-голям рейтинг. Щолц е едвам седми, а Бербок - отвън десетката.

5. НА ЗАПАД ВСЕ ПОВЕЧЕ СА ГЛАСОВЕТЕ ЗА ДИАЛОГ С РУСИЯ И СПИРАНЕ НА ВОЙНАТА

На Запад от ден на ден гласовете са за разговор с Русия, за прекъсване на войната. След президента Саркози, който избави нашите сестри, през вчерашния ден и някогашният министър председател на Италия проф. Конте пледира в " Ла Стампа " за прекъсване на войната. " Поражението е за всички. Време е да създадем почтен разбор, заглушаван до момента от оптимистична агитация - не е налице съветско проваляне ", сподели той. Сходно се изрече и австрийският външен министър.

6. УКРАИНСКИТЕ РЕДИЦИ ОРЕДЯВАТ, КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО Е ПРОВАЛ

В събота пред 2000 млади унгарци на обичайния конгрес " Транзит ", Виктор Орбан съобщи: Западът се провали. Тактиката беше: От Запада- финанси, оръжие и медии, от Украйна - кръв и човешки животи. Тази композиция не проработи. Остава вид - пращане на бойци. Очевидно оредяват украинските редици.

 

Всъщност това споделя и военачалник Робърт Бригър, началник на военния комитет на Европейски Съюз в " Ди Велт ": Броят на военните бригади на Украйна понижава. Дори демократичните медии и водещи американски военни специалисти признават, че контранастъплението на Украйна е неуспех. Започват да се появяват ужасни истини за 400 000 убити украински бойци и над 50 000 осакатени.

7. " ВОЙНА ИЛИ МИР " ЩЕ Е МОТОТО НА ЕВРОВОТА

Само 9 месеца остават до най-драматичните Евроизбори в историята на Европейски Съюз. Темата за прокси войната и истината за Украйна ще е водеща. Като и въпросите - за какво при Тръмп, Меркел и Саркози войната бе невъзможна, за какво Урсула направи от Европейски Съюз второ НАТО

" ВОЙНА ИЛИ МИР " ще е мотото на Евровота.
В Унгария партията ФИДЕС към този момент си има избирателен девиз: " Европа без войни, мигранти и джендъризъм ". Победата и е вън от подозрение.

СИТУАЦИЯТА У НАС - ДЪРЖАВАТА Е РАЗГРАДЕНА, ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ Е КРЪГЛА НУЛА

1. БЪЛГАРИЯ Е НА КУЦ КРАК

Българуя е на сакат крайник! Централната власт е 0 - кръгла нула, тя е занулена в действителност. Парламентът е извънредно ниско внушителен, кабинетът - без социална поддръжка, президентът - има едвам 1,5 милиона гласоподаватели. Конституционният съд е в неконституционен състав. Висш съдебен съвет е с безсрамно изминал мандат, нямаме основен прокурор, минал през декрет, с цел да може да сезира Конституционен съд. Дотук ни докара неолибералният прелом на Сорос под юмрука на президента Радев. А Борисов ни остави подредена Балканска страна.

 

Стоим на един крайник и това е локалната власт. Имаме мощни кметове, които евентуално ще възобновят мандатите си, в случай че с машинната галемация не похарчим и тях.

2. ДЪРЖАВАТА Е РАЗГРАДЕНА И БЕЗ НИКАКЪВ ШАНС ЗА ШЕНГЕН, ХИМИКЪТ НЕ СТАВА ЗА ПОЛИТКА

Държавата е разградена и без никакъв късмет за Шенген. Не можем да си пазим границата. Катастрофите по пътища и цялостните площади с мигранти са ежедневие у нас и смут за Европа. Задържаните български трафиканти единствено в Унгария за последната година са над 100.


Химикът не става за политика. Трябвало да убедим Австрия и Холандия, какъв брой готино за тях ще е да сме в Шенген. Той не знае, че в Австрия се задават избори, които Партията на Свободата, която е антиимигрантска, ще завоюва. Канцлер Нехамер ще се самоубие политически, в случай че ни пусне при този мигрантски поток, клокочещ от България. И още нещо: В момента текат делата против Себастиан Курц, приготвен от розовата виенска прокуратура. За един месец два пъти беше в Будапеща. Изнесе лекции в Естергом, беше при Орбан на леката атлетика. Във форма е и, в случай че завоюва делата, ше се върне на бял кон. А той е върл съперник на миграцията.
В Холандия картинката е сходна. Ерата " Рюте " завърши. Идва ерата на Фермерите, които обичат кравите и не желаят войни и мигранти.

Щели сме да си пишем домашното... Той и Кирчо се заблуждават - в Народното събрание, вика, ще оправим работата с Шенген. НЕ! Трябва да си оправим границата. Ама очевидно нямаме сили. А и Бойко, който единствен можеше да приказва със султана, не му дадоха да стане министър председател.

3. ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ 2/3 ОТ КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ В СТРАНАТА

Два месеца преди локалните избори съм на мнение, че ГЕРБ ще завоюват 2/3 от кметските избори в страната. " Откъде ги намираш тези кметове ", беше питал Първанов преди години Борисов. Правилно ги е харесал, по тази причина множеството ще възобновяват мандати.

 

Битката за София не е към този момент сред сини и червени, както на първите избори на 13 октомври 1991 г, извоювани от проф Янчулев в чиято акция ефективно участвах още в първи тур.
Няма мощни партии, няма и мощни мажоритарни претенденти, като Бойко Борисов  преди време, който без партия, гол като пушка, победи с 70%
Тази София не е онази София. Буржоазна София от 1991-а стана през днешния ден ВРЕМЕУБЕЖИЩЕ на Сорос. Като всички европейски столици, без Мадрид, е неолиберална. Там МИГРАНТИТЕ вземат решение изборите, по тази причина няма десни кметове. У нас ще ги решат НПО-та на Сорос и потомците на комунистическите семейства, които станаха неолиберални.

4. ВОЙНАТА ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Има един феномен, който може да повлияе на локалните избори, и това е войната. Ако държавното управление на " Америка за България " ни забърква в нея, може да има углавен избор против ПП-ДБ, който да се изсипе на главите на претендентите на соросоидите.
Около Терзиев, който не познавам, се сложи въпросът още веднъж за Държавна сигурност и лустрацията. След като 30 години деца, внуци и снахи на Държавна сигурност бяха по върховете на страната, напълно законно, тъй като бяха определени, през днешния ден отово сме в тази алтернатива.

 

Всъщност, кой пречи на лустрацията? Ами член 6 от Конституцията, стъпил на Европейската харта за правата на индивида.

 

Какво да вършим тогава? Как какво? Да се промени чл 6, щом има Конституционно болшинство, ще се преформатира от Христо Иванов.
В 2023-а ще въведем лустрацията, но би трябвало да включим и отрочетата на Коминтерна и Съветската войска като Бойкикевите.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР