На срещите бяха обсъдени причините за загубата на изборите и

...
На срещите бяха обсъдени причините за загубата на изборите и
Коментари Харесай

Над 200 общински и областни председатели подкрепиха Корнелия Нинова


На срещите бяха разисквани аргументите за загубата на изборите и отговорността за тях. Всички позиции на над 200 организации са, че ръководителят на Българска социалистическа партия не би трябвало да подава оставка и че поддържат водената политика. Единствено Изпълнителното бюро на БСП-Перник е внесло искане за оставка и то с ангажимента, че това искане не е обсъждано в общинската организация. Същото искане в персонално качество, а не като партийна позиция, е сложил и ръководителят на БСП-Якоруда.

Общинските и регионални ръководители приканват представителите, които показват персонални отзиви в медиите, да го вършат на партийни конгреси и да не вредят на партията в този основен за нея и за страната миг. Организациите не смятат, че сега би трябвало да се привиква Конгрес. Направен е сериозен разбор за аргументите за загубата и грешките както на национално, по този начин и на локално равнище.

Изразено е мнение по повод държанието на парламентарната група - при предложение от „ ИТН “ на държавно управление, както и при вероятно приемане на трети мандат от Българска социалистическа партия. Мнозинството партийни структури смятат, че предварителни избори в този момент няма да са потребни за страната и не биха дали опция за трайно разграждане на модела на ръководство.

Корнелия Нинова ще запознае Националния съвет с позициите на структурите в страната. Тя се обърна към тях с думите: „ Благодаря, че сме дружно, с цел да чуя вашето мнение и мнението на членовете, които представлявате преди да вземем значими решения по основни за Българска социалистическа партия и за България въпроси. Благодаря за труда ви по време на акцията. Радвам се като виждам, че няма отчаяние в партията. Претърпяхме загуба, ще изправим грешките и продължаваме. Знам, че в този момент предстоят разбори по места. Не допускайте напрежение и спорове. Затворете несъгласията. Следващите месеци са значими за нас и за България. В тази несигурна и непредсказуема конюнктура, ние би трябвало да стоим устойчиво, да решаваме рационално и невъзмутимо “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР