На срещата присъства и българският министър на енергетиката Румен Радев. По

...
На срещата присъства и българският министър на енергетиката Румен Радев. По
Коментари Харесай

Френският финансов министър: Подкрепяме присъединяването на Бълга...

На срещата участва и българският министър на енергетиката Румен Радев.

 

По време на разискванията сред министрите беше доказано, че Франция поддържа и повдигането на сухопътните граници за Шенген. Декларирана беше подготвеност за съдействие с българските гранични и митнически управляващи в усилването на контрола по външните европейски граници.

Европейската сигурност и построяването на ясна отбранителна тактика по какъв начин Европа да се отбрани от възможна офанзива от страна на Русия е била другата тематика в диалозите на българския министър председател акад. Николай Денков с френския президент Еманюел Макрон, разясняват от държавната пресслужба.

 

" Това е значима тематика, която в Европа към този момент се разисква доста съществено ", уточни министър-председателят. От тази позиция за Франция е значимо да има благонадежден съдружник на югоизточния фланг на НАТО и е подготвена да работи дружно с България за създаване на общ потенциал в нашата отбранителна промишленост.

 

Енергийната тематика е различен акцент в диалога на акад. Денков и Макрон. " Обсъждахме по какъв начин могат да оказват помощ за развиването на българската енергетика от една страна и от друга - по какъв начин да работим дружно за подготовка на фрагменти за целия район ", означи акад. Денков. На срещата са обсъждани и благоприятни условия за развиване на водноелектрически планове в България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР