На срещата между лидерите на САЩ, Франция и Израел беше

...
На срещата между лидерите на САЩ, Франция и Израел беше
Коментари Харесай

Лидерите на Франция, Израел и САЩ разговаряха за Иран

На срещата сред водачите на Съединени американски щати, Франция и Израел беше отделено съществено внимание на зловредната активност на Иран в Близкия изток, съобщи Асошиейтед прес, цитирайки американското държавно управление.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила е споделил терзанията си по отношение на Иран с френския си сътрудник Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила и израелския министър председател Бенямин Нетаняху, заяви Брайън Хук, чиновник на Държавният департамент. Той добави, че те са разискали опциите за взаимна работа, обвързвана с иранската ракетна и нуклеарна стратегия и дестабилизиращите дейности на Техеран. Лидерите са разискали и нуждата да се попречи на Иран да се откри в Сирия.

Срещата се състоя в коридорите на срещата на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Франция още веднъж е отправила апел за опазване на нуклеарното съглашение с Иран, а Тръмп го е определил като "дефектно ", съобщи Ройтерс. Президентът на Съединени американски щати би трябвало да реши до 15 октомври дали да удостовери, че Техеран извършва своята част от съглашението. Ако не го направи, съглашението може да се разпадне и вероятно да провокира конкуренция във въоръжаването в района.

Споразумението за иранската нуклеарна стратегия работи и Техеран извършва отговорностите си по него, съобщи пред медиите в Ню Йорк висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини, представена от ТАСС. "Международната организация по атомна сила (МААЕ) седем пъти удостовери, че Иран извършва отговорностите си ", акцентира ръководителката на европейската дипломация. Тя уточни, че съглашението не е подписано единствено с една страна и съобщи, че то "принадлежи на интернационалната общественост ".

Могерини добави, че нейната задача и задачата на Европейски Съюз е да се погрижи, че всички участници в съглашението извършват напълно неговите условия.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш и иранският президент Хасан Рохани разискаха осъществяването на съглашението и направиха изказване в поддръжка на спазването му.

Вчера Рохани съобщи в изявление за телевизия Си Ен Ен, че Съединени американски щати ще навредят на опцията за договаряния със Северна Корея, в случай че изоставен нуклеарната договорка. "Защо тогава Северна Корея да губи време и да води разговор със Съединени американски щати, в случай че след дълги години на договаряния и вероятно подписване на съглашение, идната администрация може да се откаже от него? ", попита иранският президент, представен от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР