На среща с ръководството на Лукойл Нефтохим“ и Лукойл-България“ са

...
На среща с ръководството на Лукойл Нефтохим“ и Лукойл-България“ са
Коментари Харесай

Държавата преговаря с „Лукойл“ за намаляване на цените на горивата

На среща с управлението на „ Лукойл Нефтохим “ и „ Лукойл-България “ са били разисквани вероятните ограничения за намаление на цените на горивата у нас. Това заяви министърът на енергетиката Росен Христов.

Срещата е била по самодейност на Христов и министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов.

„ От другата седмица стартираме взаимна работна група с представители на двете компании, с цел да намерим някакво решение за трайно усъвършенстване на цените на горивата за крайните консуматори. Това е един от целите на нашите министерства и на спешния щаб “, изясни енергийният министър.

„ Надяваме се в скоро време да имаме осезаеми резултати “, сподели Росен Христов.

„ Бяха проучени всички благоприятни условия на страната, готови сме и чакаме идната седмица. Работодателите и синдикатите ни споделиха, че не всеки от нас усеща цените на горивата като цени по бензиностанциите. Но за физическите лица най-малко има някаква помощ, а за бизнеса няма “, съобщи от своя страна министърът на стопанската система Никола Стоянов.

Той напомни, че горивата са съставен елемент от цената на всяка една стока, която използваме. „ При инфлация над 17% в България, която е по-висока от междинната за Европейски Съюз, сами разбирате, че това е една опция да податлив тази инфлация. Ако успеем по някакъв метод да овладеем цените на горивата, това ще бъде триумф, който ще бъде и триумф за българския бизнес “, акцентира още Стоянов.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР