На среща между мениджмънта на Софийска вода, част от международната

...
На среща между мениджмънта на Софийска вода, част от международната
Коментари Харесай

„Софийска вода“ ще инвестира близо 52 млн. лева през 2018 г.


На среща сред мениджмънта на " Софийска вода ", част от интернационалната Група Веолия, и медиите бяха показани осъществени от сдружението капиталови планове за 2017 година на стойност 45,3 млн. лева, както и амбициозната стратегия за 2018 година в размер на 51,7 млн. лева Тази година компанията ще се концентрира върху канализационната мрежа и пречистването на отпадъчни води, инвестирайки 6.5 млн.лв. повече в сравнение с през 2017 година

Изпълнителният шеф на " Софийска вода " Арно Валто очерта главната посока на компанията в новата капиталова година, споделяйки че " продължаваме да планираме вложения във всички основни детайли, свързани с нашия ангажимент за даване на качествени ВиК услуги към жителите на Столична община – от уреди за водовземане и филтриране на води, по пътя на пречистените води, през резервоари и хлораторни станции към каналзиационната мрежа и пречиствателните станции за отпадъчни води. Подобряваме системите за мониторинг и надзор, в това число осигуряваме най-новото и съвременно лабораторно съоръжение за проучване на питейните и отпадъчни води. Тези вложения остават невидими за обществото, защото се случват в обектите, в които оперираме, само че са от основно и значително значение за високото качество на предоставяните от нас услуги. За клиентите ни най-видими са по този начин наречените линейни обекти – реконструкции на канали и водопроводи, само че това е единствено дребната и забележима част от това, което вършим ".

Г-н Валто добави, че " както и до момента, си слагаме за цел да продължим да подобряваме ръководството на водния запас – от язовири, през лабораторията до дома на всеки гражданин на столицата, а оттова към пречиствателните станции за отпадъчни води на София. Нашата задача е да бъдем в услуга на жителите на града и да продължим да изпълняваме обещанието ни като доставяме до домовете им една от най-качествените питейни води в Европа, като в това време я връщаме в природата без да нарушаваме естествения воден цикъл. "

Като най-големия ВиК оператор в България, част от интернационалната Група Веолия, специалисти на компанията вземат участие и в основаването на новия проекто-закон за ВиК бранша, който сплотява рекомендациите на всички компании, опериращи в областта на водата. Г-н Васил Тренев – зам. изпълнителен шеф, изясни че, " по този метод демонстрираме желанието си за възстановяване на взаимоотношенията с нашите клиентите. Предложенията ни допускат, че за крайния клиент ще има по-справедливи решения, в това число тези за по-равностойно систематизиране на общите потребности. Така правилните платци ще бъдат спокойни, а останалите - стимулирани да пристъпят към двустранен разговор с нас ".

Друга значима линия, както за Групата Веолия, по този начин и за софийския ВиК оператор е опазването на околната среда, само че най-много използването на правилата за кръгова стопанска система в ежедневната активност на компанията. Един от най-ярките образци за това е СПСОВ Кубратово, която пречиства софийската отпадъчна вода, с цел да я върне в р. Искър, а от утайките станцията основава сила, която я прави енергийно самостоятелна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР