На специална онлайн дискусия с представители на над 50 представители

...
На специална онлайн дискусия с представители на над 50 представители
Коментари Харесай

Нестле България обеща да инвестира над 20 милиона лева и през 2021 г.

На специфична онлайн полемика с представители на над 50 представители на медии от цяла България, мениджърският екип на Нестле България показа и разяснява както резултатите за 2020 година и какво стои зад тях, по този начин и сполучливата акомодация и трансформацията на уговорките и проектите на компанията в трите съществени посоки: икономическо, стабилно и обществено развиване, в сходство с настъпилата изключителна обстановка в международен мащаб.



" Горди сме, че през 2020-та година Нестле България съумя да затвърди позицията си на пазарен водач и генерира 1.1% растеж в приходите от продажбите по отношение на миналата 2019-та година. Органичният растеж в страната беше позитивно повлиян от нововъведенията в портфолиото ни, растеж на категориите храни за домашни любимци и кулинарни артикули, както и забележителния растеж в канала на електронната търговия. Още по-развълнувани сме да оповестим, че по проект 2021 година е следващата година, която ще отбележим с нова инвестиция от 22 милиона лв.. Тази инвестиция отразява стратегическата роля на нашата фабрика и включва разширение и автоматизация на индустриален потенциал на нови артикули. ", показа Петър Стоилов, изпълнителен шеф на Нестле България.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Нестле България влага нови 23 милиона лв. във фабриката...

Нестле България продължава да влага интензивно във фабриката си в София, като за 2020-та година компанията е вложила 23 милиона лв. в нови технологии, продуктови нововъведения, стабилно развиване и рационализация на оборудването. Сара Вуйтине, Мениджър на Фабрика за шоколадови артикули и бисквити, Нестле България, показа, че непрекъснатите старания на компанията за възстановяване на устойчивите практики във фабриката водят до обилни резултати, спестявайки над 32 тона пластмаса и 43 тона хартия на природата. Компанията регистрира и 31% спад на генерираните въглеродни излъчвания и 15% при потреблението на вода за 2020-та година. За актуалната година упоритостта на Нестле България е да понижи разхода на вода с спомагателни 4% и да доближи 100% зелено електричество във всички свои пространства в България.



Дори в изискванията на невиждана рецесия компанията продължи да оказва помощ на българското общество, фокусирайки напъните си в няколко съществени направления: младежка претовареност, стабилно развиване, деен метод на живот и уравновесено хранене, както и борбата с COVID-19. Дарителската поддръжка в тази посока надвишава 1.8 млн. лева в интерес на обществото. " Подкрепихме стотици младежи, мощно наранени от новата действителност, в търсенето на кариерни благоприятни условия. Активирахме и редица начинания в поддръжка на хората на първа линия в страната, в това число помогнахме финансово и на наранени наши бизнес сътрудници и раздадохме над 188 000 порции храни и питиета на общини, лечебни заведения, Бърза помощ и питателните банки. ", показа Нели Ангелова, Мениджър Комуникации Югоизточен пазар.



Нестле България продължава да съблюдава прецизно своите обществени задължения, затвърждавайки позицията си на обществено виновна компания. Чрез националната просветителна стратегия Нестле за по-здрави деца! компанията съумя да въодушеви още над 11 000 деца и 8 500 родители да водят по-добър метод на живот, като ги подтиква да се хранят по-балансирано и да открият изгодите от физическата интензивност. Най-мащабната акция за деен метод на живот и уравновесено хранене Нестле за Живей Активно! съумя да въодушеви над 530 000 души да водят по-активен метод на живот - " Всички тези старания ние назоваваме основаване на споделена стойност – тъй като имаме вяра, че бизнес, който оказва помощ за по-добрия живот на хората и развиването на обществото, е устойчивият бизнес. ", показа още Нели Ангелова.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР