На снимката: Тома БиковЗа фалшивите новини няма граници и никой

...
На снимката: Тома БиковЗа фалшивите новини няма граници и никой
Коментари Харесай

Тома Биков се оплете в мрежите на фалшивите новини. И си призна

На фотографията: Тома Биков
За подправените вести няма граници и никой не е застрахован. Нека не звучи като опрощение на Тома Биков. Днес депутатът от ГЕРБ-СДС си призна, че е оплел в мрежите на погрешна информация. И дори я популяризирал.
 биков Една от подвеждащите изявления.
Той се извини във фейсбук за това, че без да желае е популяризирал погрешно изказване по отношение на проблема Nexo, в което твърди, че Тенко Красимиров Николов – огромен донор на ВОЛТ и „ Демократична България “, е брат на човек, част от управлението на компанията за търговия на криптовалути Nexo.
 биков От уеб страницата на „ Будилник “
„ Преди два дни написах, че Тенко Красимиров Николов, който е огромен донор на ВОЛТ и Демократична България, е брат на човек, който е в ръководството на Nexo. Източникът ми на информация бяха медийни изявления, в които присъстваше това изказване. По-късно стана ясно, че
става въпрос за съвпадане на имена
и двамата нямат роднинска връзка. Съжалявам, че съм се подвел и съм популяризирал лъжа ”, написа в поста си депутатът.


 От тези два уеб страницата изявленията са отстранени.
Биков акцентира, че „ за разлика от рупорите на морала, които се появиха през последните години, аз нямам проблем да се извиня, когато съм сбъркал ”.

Това обаче не отменяло нито едно от останалите подозрения във връзка с активността на компанията и връзката ѝ с български политици и политически обединения, написа още националният представител.

Обвинен за връзки с компанията беше и Настимир Ананиев от „ Продължаваме промяната “, който се закани, че ще съди водача на „ ИТН “ Слави Трифонов за уронване на престижа му посредством клюки.

Настимир Ананиев отхвърли да са съдружници с Антони Тренчев, за който се твърди, че е обвързван с Nexo. Ананиев беше намесен в сюжета и бе разгласен за съучастник на Тренчев, с който го свързва другарство от времето им на депутати в Реформаторския блок от партията на Меглена Кунева ДБГ.

„ Относно Антони Тренчев, били сме дружно народни представители, познавам го оттова,
както го познават и Тома Биков,
Даниел Митов и Петър Николов. Имали сме планове за взаимни планове, които, за жалост, не се реализираха. Тъй като нито на мен, нито на него му стигна времето за това нещо. В момента нито съм съучастник с Антони Тренчев, нито съм в управителни органи на каквито и да е сдружения “, съобщи Ананиев.

Първи за връзката сред двамата и Nexo намекнаха от трибуната от ГЕРБ, които с недомлъвки набъркаха Ананиев в аферата. Ден по-късно Тома Биков разгласи, че от партията имат съмнения за това, че разследваната Nexo е финансирала „ Продължаваме промяната “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР