На снимката: Олаф ШолцЕксперти от много страни се събират днес

...
На снимката: Олаф ШолцЕксперти от много страни се събират днес
Коментари Харесай

Международни експерти се събират в Берлин, за да обсъдят плана „Маршал“ за Украйна

На фотографията: Олаф Шолц
Експерти от доста страни се събират през днешния ден в Берлин за конференция, отдадена на следвоенното възобновяване на Украйна. Форумът е проведен от Европейската комисия и Германия, която понастоящем е ръководител на Г-7, съобщи ДПА.

Очаква се в конференцията да взе участие и украинският министър председател Денис Шмигал, който през вчерашния ден в Берлин откри дружно с немския канцлер Олаф Шолц германско-украински бизнес конгрес, отдаден на възобновяване на Украйна.

Следвоенното възобновяване на Украйна ще бъде „ задача нацяло потомство “, която ще изисква тактика на равнището на Плана „ Маршал “, се споделя в взаимна публикация на Шолц и на председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, оповестена предходната седмица във в. „ Франкфуртер алгемайне цайтунг “.

Посредством проекта „ Маршал “ Съединените щати финансират възобновяване на европейски страни след Втората международна война, отбелязва „ Ройтерс “. Оттам идва и аналогията с проект „ Маршал “ за Украйна – проект за възобновяване на страната, в която от 24 февруари т.г. насам, когато Русия нахлу без никаква причина, се води най-голямата война в Европа след Втората международна война.

Конференцията би трябвало да се трансформира в лъч на вяра за Украйна, съобщи през уикенда Олаф Шолц.

Форумът ще бъде открит от Шолц и Фон дер Лайен. Очаква се послание посредством видеовръзка към участниците да направи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР