На снимката: Министърът на външните работи Теодора ГенчовскаМинистърът на външните

...
На снимката: Министърът на външните работи Теодора ГенчовскаМинистърът на външните
Коментари Харесай

Министърът на външните работи Теодора Генчовска обмисля посещение в Киев

На фотографията: Министърът на външните работи Теодора Генчовска
Министърът на външните работи Теодора Генчовска организира телефонен диалог с румънския си сътрудник Богдан Ауреску. Тя насочи поздравления във връзка 30-годишнината от подписването на контракта за другарство, съдействие и добросъседство сред двете страни.

Двамата министри препотвърдиха отличните взаимоотношения сред България и Румъния и разискаха опциите за задълбочаване на съдействието. Министър Генчовска предложения своя сътрудник на публично посещаване в София.

От известие на пресцентъра на Министерство на външните работи за вчерашния телефонен диалог с румънския си сътрудник Богдан Ауреску излиза наяве, че двамата са разискали опция за взаимна аудиенция „в знак на солидарност“.

На среща с медиите през вчерашния ден Теодора Генчовска осведоми за провелия се Съвет по външни работи на Европейски Съюз, като акцентира единната позиция на страните-членки за понижаване на напрежението посредством дипломатически средства. На съвещанието е разисквана опцията за образуване на задача по Общата политика за сигурност за защита на Европейски Съюз в.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР