На снимката: Илиян ВасилевОбръщението към града и хората на Папа

...
На снимката: Илиян ВасилевОбръщението към града и хората на Папа
Коментари Харесай

Илиян Василев: След Пеевски и Борисов е на „дузпата“

На фотографията: Илиян Василев
Обръщението към града и хората на Папа Гешев през вчерашния ден демонстрира, че намагнетизирането на елита дава своите резултати. Положението към този момент е избавяне по единично. Гешев е оставен самичък да се избавя – за това и „ папското “ му послание. Ще го предадат и Борисов и Пеевски – тъй като имат по-важни от него ползи.

Истината е, че Гешев е неспасяем и не поради друго, а просто тъй като не прави работа за пет стотинки. Каквито и огромни лозунги да издига за народна власт, права на индивида, за разделяне на управляващите – за пет стотинки работа не прави и този веществен факт не може да се прикрие с никакви високопарни слобоблудства.

Преките послание към народа не могат да произведат никаква социална реакция, която да има значение за спасението му. Да, той има доста папки, за доста политици, за доста шефове на медии, само че това е отрицателна мощ, посредством опасност и стрес, която сега не е задоволителна, с цел да преодолее ползите на тези хора от по-висок порядък. Поне що се отнася до откритите дейности. Нали сега, в който погне някой за наставление, ще го сполети резултатът Луканов – да, същите тези хора, ще го смъкват за негативно време, като спрат паричните потоци за кохортата от Висш съдебен съвет. И прокурори ще се извърнат против него.
Да, описите по Магнитски нямат директна правна мощ у нас. Но питайте Влади Горанов какво това значи за неговата „ кариера “ като финансист. Пълно нулиране.
Румен Овчаров е по-добре, тъй като е пенсионер, само че де факто е лишен от достъп до сметки в чужбина. И най-важното знае, че и ТЕ знаят какво има. Както се споделя, цялостен живот натрупа човек и в момент губи.
Но най-важното е, че след Пеевски, и Борисов е на дузпата. Със сигурност знам, че при срещите му в американското послоство никой не му е давал гаранция, че няма да бъде в последващи описи. Просто тъй като тези неща не се вземат решение главно тук, а във Вашингтон. Ще взема завоите с 200 – откакто поздрави Христо Грозев за кино лентата „ Навални “, направи се на заплеснат за породения от ГЕРБ гаф на ЦИК с общия запис на бюлетините. Вчера пък се разгласи, той, който като секретар на Министерство на вътрешните работи и министър председател персонално отбрани МОЧА и получи премия от съветския дипломат Потапов за това, в този момент към този момент е за премахването му!?. И това не е краят – ще бъзе за пазаруване на Ф-16, за американско нуклеарно гориво, за американски полутечен газ, за американски нефт, за американска благосъстоятелност върху рафинерията, въобще ще клекне тотално, единствено и единствено да не влезе в пенсия с срам.
Мога занапред да ви кажа, че в случай че не спомага за изработката на държавно управление, което да обуздае Румен Радев, ще бъде изумен от стрелата на Магнитски. Вече му е подсказано, че би трябвало да се отдръпна, с цел да не пречи на взаимоотношението с Политическа партия и Демократична България и образуването на държавно управление.
Това всичко го виждате с очите, по тази причина няма да синтезирам повече.
Само ще кажа, че спорът сред това, което елитът на Радев, Пеевски, Борисов, Нинова и сие желаят, и това, което Европейски Съюз и НАТО ще разрешат, се уголемява и доближава взривна точка и трусовете у нас предстоят. Експлантирането на остарелия модел няма да пристигна нито елементарно, нито бързо, даже си мисля, че е отчасти обратимо. Да, България ще се раздели още повече и това не е зле, даже е добре. Защото без котвата им Москва, са изгубени. Затова и ще видите в идващите ми разбори какви изключителни ограничения всички те осъществят единствено и единствено с цел да запазят финансовите си връзки с Кремъл, тъй като без корупция са никои.
Моят и вашият проблем е, че за спасението на техния модел на съгласуваност с Москва, на тяхното благосъстояние и власт, ще би трябвало да плащаме всички – с закъснение в приходи и сигурност, в промени, със забавено участие в Еврозоната, в Шенген/това пък е напряко изключено вече/, освен с санкции /тези 77 милиона евро наложени на БЕХ, БТГ и Булгаргаз/, освен със наказания против елита, само че и против България.
Свърши времето на „ банкянския тарикатлък “ – да се откупват с пари и покупко-продажби в интерес на Съединени американски щати и огромни страни от Европейски Съюз. Как мислите Вучим към този момент взе завоя, идващите седмици Орбан ще бъде подложен на място – какъв късмет имат Радев и Борисов?
Именно по тази причина ви споделям с убеденост – България ще има държавно управление и Румен Радев ще се прибере на Дондуков 2. И защото няма да миряса, ще се отвори процедура по импийчмънт – с цел да го озаптява.

Коментарът е оповестен във фейсбук профила на анализатора Илиян Василев. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!0ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 25.02.2023, 14:52
25.02.2023, 14:15
25.02.2023, 13:45
25.02.2023, 12:54
Последни публикации-25.02.2023, 15:40-25.02.2023, 14:52-25.02.2023, 14:15Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР