На снимката: Еманюел МакронРусия набързо организира псевдореферендуми в Украйна“, заяви

...
На снимката: Еманюел МакронРусия набързо организира псевдореферендуми в Украйна“, заяви
Коментари Харесай

Франция и САЩ изразиха остри позиции срещу плановете на Русия да проведе референдуми за анексиране на Донбас

На фотографията: Еманюел Макрон
„ Русия небрежно провежда псевдореферендуми в Украйна “, съобщи през вчерашния ден съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, критикувайки Москва.

Той жигосах плануваното гласоподаване и сподели, че Съединени американски щати в никакъв случай няма да признаят териториите, в които се възнамерява гласоподаване, като нещо, което не е част от Украйна, съобщи „ Асошиейтед прес “.  Категорично отхвърляме дейностите на Русия, добави съветникът.

Съливан назова плануваните референдуми „ засегнатост за правилата на суверенитета и териториалната целокупност, които лежат в основата на интернационалната система “, и добави, че е ясно, че тези референдуми ще бъдат манипулирани. Това не са дейности на „ уверена страна, не са демонстрация на мощ “, съобщи той, имайки поради Русия.
Макрон съобщи, че референдумите няма да получат интернационално самопризнание
Френският президент Еманюел Макрон сподели, че референдумите за присъединение към Русия, планувани в окупираните от съветски войски украински области, няма да бъдат приети от интернационалната общественост, съобщи „ Ройтерс “.

Според него предложенията за референдум за Източна Украйна са следващата провокация от съветска страна. „ Идеята за референдум в Донбас щеше да е смешна, в случай че не беше толкоз тъжна “, сподели френският държавен глава пред публицисти в коридорите на годишната среща на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Той добави, че в околните дни ще организира телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин, добавя „ Франс прес “.

Поставените от Москва ръководители на окупираните зони в четири украински области показаха проекти за присъединение към Русия посредством образуване на референдуми. Киев съобщи, че референдумите са „ подправени и че с тях Москва се пробва да си върне самодейността след тежките  загуби на бойното поле.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР