На снимката: Доналд Тръмп и съпругата му МеланияДемократите в Конгреса

...
На снимката: Доналд Тръмп и съпругата му МеланияДемократите в Конгреса
Коментари Харесай

Оповестиха публично данъчните декларации на Тръмп

На фотографията: Доналд Тръмп и брачната половинка му Мелания
Демократите в Конгреса на Съединени американски щати през вчерашния ден оповестиха обществено шестгодишните данъчни досиета на Доналд Тръмп. С това разкриха документи, които някогашният президент дълго време се опитваше да резервира в загадка, и му нанесоха още един удар, защото той още веднъж се стреми към Белия дом през 2024 година

Контролираната от демократите комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати разгласява редактираните данъчни заявления на Тръмп за интервала от 2015 година до 2020 година, съобщи „ Ройтерс “.

С това се постави завършек на многогодишната борба сред някогашния президент републиканец и законодателите демократи, която беше решена едвам предишния месец от Върховния съд на Съединени американски щати.

Освен самите заявления, публикуването не съдържаше доста нови неща. В отговор Тръмп предизвести за тежки последствия и употребява случая, с цел да търси дарения за акцията си.

Данъчните данни на Тръмп към този момент ще бъдат налични за задълбочени следствия от страна на публицисти, самостоятелни данъчни специалисти и други лица в интервала преди президентските избори през 2024 година Те могат да хвърлят светлина върху благосъстоянието на Тръмп, резултатите от активността на бизнеса му и метода, по който е понижил данъчните си отговорности.

Близо 6000-те страници с документи включват над 2700 страници с персонални заявления на Тръмп и брачната половинка му Мелания Тръмп. Има и над 3000 страници с заявления от неговите компании.

Документите демонстрират, че приходите и данъчните отговорности на Тръмп са варирали фрапантно от 2015 година до 2020 година, по време на първата му кандидат-президентска акция и последвалия му мандат.

Той и брачната половинка му са претендирали за огромни приспадания и загуби, а през няколко от тези години са плащали
дребен или никакъв налог върху приходите.
Тръмп, предприемач, който заемаше обществена служба за първи път, когато влезе в Белия дом през 2017 година, беше първият претендент за президент от десетилетия насам, който не разгласява данъчните си заявления. Той съди комисията, с цел да се опита да ги резервира в загадка, само че Върховният съд на Съединени американски щати се произнесе в интерес на комисията.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР