На снимката: Джеймс О’БрайънСанкциите по Магнитски“ са индивидуални и от

...
На снимката: Джеймс О’БрайънСанкциите по Магнитски“ са индивидуални и от
Коментари Харесай

Джеймс О´Брайън: Десетки милиони евро са взети от българския народ и дадени на длъжностни лица и компании

На фотографията: Джеймс О’Брайън
Санкциите по „ Магнитски “ са самостоятелни и от тях може да страда единствено имиджът на избрани лица, само че не и на българските жители. Това акцентира ръководителят на Кометата по глобите към Държавния департамент Джеймс О´Брайън.

„ Санкциите нямат за цел да подкопават или да заобикалят институциите в България. Те не нападат никоя политическа партия. Те се отнасят до обособени лица, които сътвориха паралелна система, която отклони доста пари от хората в страната и попречва изключително реформирането на българската енергийна система. И в този момент е време да се продължи по по-добър метод. Смятаме, че правосъдната промяна е най-важната нова стъпка в антикорупционната промяна, която описах “, съобщи Джеймс О´Брайън пред БНР във връзка на новата порция глобени по „ Магнитски “.

По думите му глобите имат за цел да подсилят избора на България, който задълбочава нейната интеграция в Европа. И нейното съдействие със международните компании и при диверсификацията на енергийните източници.

„ Важно е някои остарели практики да бъдат разпознати и прекъснати. Тези наказания следват доказателствата, с които разполагаме, и откриват десетки милиони евро, които са били взети от българския народ и дадени в някои случаи на длъжностни лица, в някои случаи на задгранични компании. Целта на тези наказания е да се види, че България ще бъде в положение да проверява и да стопира сходно държание, тъй като това е от решаващо значение, с цел да бъде пълновръстен участник в международната стопанска система отсега нататък, разяснява той.

Ръководителят на Комитета по глобите изясни, че със глобите Съединени американски щати споделят, че тези лица, а и някои хора, свързани с тях, нямат право да употребяват нашата финансова система, т.е. финансова система или банка, основана на долари, и не могат да влизат на територията на Америка.

„ Санкциите са защитни за нас. Те се отнасят за това, на кого е разрешено да пристигна и да играе по нашите правила. И ние считаме, че лица, които са взели участие в корупционно държание, не би трябвало да вземат участие в нашата система и или да посещават страната ни. Същото важи и за Обединеното кралство. Ако обещано лице счита, че сме сбъркали, то би трябвало да пристигна и да оспори решението ни в нашите съдилища “, уточни той.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР