на снимката: Депутатът от БСП Георги СвиленскиГеорги Свиленски от БСП

...
на снимката: Депутатът от БСП Георги СвиленскиГеорги Свиленски от БСП
Коментари Харесай

БСП призна, че в парламента има мнозинство

на фотографията: Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски
Георги Свиленски от Българска социалистическа партия съобщи от трибуната на Народното събрание, че в „ Народното събрание има болшинство “. Това се случи, откакто депутатът опита да оправдае към този момент гласуваното предложение на Българска социалистическа партия да се отнеме думата от народните представители за разискване по един от най-важните параграфи в измененията в Изборния кодекс, който касае точно хартиената бюлетина.

След несполучлив опит от „ Продължаваме промяната “ съвещанието да бъде прекъснато, посредством процедура по преустановяване на съвещанието, БСП предложиха да се прекратят дебатите по въпросния параграф, засягащ хартиения избор. Предложението направи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия, а то бе подкрепено от Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи:

 гласоподаване

„ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ реагираха остро на прекратяването на дебатите по параграфа, защото по думите им той е основен.

„ Не е обикновено, ограничавайки нас – и мен, и моите сътрудници, да създадем изявления от тази естрада по най-важния параграф по този законопроект, да лишавате българските жители да схванат защо става въпрос. Става въпрос за кражбата на вота на българските жители! “, съобщи от трибуната Кирил Петков. „ Това не може да продължава по този начин! “, сподели още той.

„ Моля ви, да напомните на всички народни представители в тази зала какво се случва, когато те се опитат да насилят волята на българския народ “, обърна се пък Асен Василев към председателстващия съвещанието Росен Желязков. „ Последния път ги изнасяха с бял автобус„, добави той, като изявлението му провокира овации, само че и гневни реакции.

Тогава пристигна и редът на Свиленски да отговори на Асен Василев, като сподели, че „ трети депутат в границите на пет минути се пробва да заплашва българските народни представители в някакви протести “.

„ Стига се призовавали от тази естрада за протести, тъй като протестите ги видяхме. Сега в Народното събрание има болшинство, което желае да работи, която работа вие желаете да саботирате “, сподели Вселенски, признавайки за болшинството сред ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, които са генераторът зад изборните промени.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР