на служебния кабинет и компанията Лукойл позиция от 21 ноември

...
на служебния кабинет и компанията Лукойл позиция от 21 ноември
Коментари Харесай

ПП доволни, че печалбата на Лукойл ще остава у нас, но държат и на прилагане на дерогацията

на служебния кабинет и компанията " Лукойл " позиция от 21 ноември извършва част от на решение за използване на дерогацията от 5 декември 2022 година с оглед понижаване на цените на горивата на вътрешния пазар, което ще докара до действително понижаване на цените на горивата у нас. Това декларират от Политическа партия по отношение на информацията, че от 1 януари 2023 година " Лукойл " трансферира активността си напълно у нас и ще регистрира приходите си напълно в България, обявена през вчерашния ден от вицепремиера по икономическата политика Христо Алексиев.

" Приветстваме оповестените стъпки, които са залегнали и в нашия проект: прекачване на икономическата активност на " Лукойл " в България, както и използването на Глава III от Регламент 1854 за незабавна интервенция за справяне с високите цени на силата, посредством спомагателен налог на свръхпечалбите от нефтопреработването ", показват от партията.

От " Продължаваме промяната " обаче виждат в съглашението на страната с " Лукойл " тревожна поръчка за заобикаляне на духа на контрактуваната от тях дерогация от възбраната за импорт на съветски нефт и петролни артикули в Европейски Съюз.
 Андрей Делчев удовлетворен, че парите на
Андрей Делчев удовлетворен, че парите на " Лукойл " остават в България

Не би трябвало държавната помощ за горивата да се дава през частните компании, съгласно Димитър Хаджидимитров

" На първо място считаме, че това няма да бъде задоволително изискване за Европейска комисия. Преди три седмици Даниел Фери, представител на Европейска комисия, разгласи, че " лимитираната дерогация " цели " снабдяването на България с нефт поради характерната географска локация. Това не значи, че продуктите могат да бъдат изпращани до други европейски страни ". На второ място, припомняме, че концепцията на контрактуваната от кабинета " Петков " дерогация е ценовото преимущество на горивата, създадени от съветски недопечен нефт, да остава на българския пазар ", разясняват от Политическа партия.

От партията декларират още, че без дерогацията, България е щяла да е длъжна от 5 декември да спре вноса на съветски недопечен нефт, което да докара до дефицит на нефт и петролни артикули в страната. Настояват планът им за решение да бъде придвижен за гласоподаване от Народното събрание, макар че три от четирите точки в него към този момент са изпълнени от Министерския съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР