На следващите избори някои партии ще ядат шамари от Възраждане

...
На следващите избори някои партии ще ядат шамари от Възраждане
Коментари Харесай

Костадинов ироничен след връщането на мандата: На следващите избори някои партии ще ядат шамари от „Възраждане” - на ротационен принцип

„ На идващите избори някои партии ще ядат плесници от „ Възраждане ” - на ротационен принцип ”. Това написа водачът на групировката Костадин Костадинов във Фейсбук.

Реакцията му идва, откакто от ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” оповестиха, че са подготвени да излъчват министър председатели от двете обединения на ротационен принцип. Идеята е възможният предстоящ постоянен кабинет да работи 18 месеца. В първите 9 от тях министър председател да бъде Николай Денков, а Мария Габриел - вицепремиер и министър на външните работи. Във втората половина на обозначения интервал пък министър-председател да стане Габриел, а Денков да бъде неин заместител.

По-късна на брифинг във Варна водачът на " Възраждане " съобщи, че когато има политическа рецесия, решението са нови избори, пишело го в учебниците по политология.

Според него останалите партии са уплашени от растежа на „ Възраждане “ и с цел да не позволен нови избори са подготвени да създадат каквото и да било. Той обаче добави, че не чака да има държавно управление, тъй като по думите му „ тези хора не са простаци и имат инстинкт за политическо самозапазване “.

Според Костадинов концепцията за ротационен министър председател е „ върхът на нелепостта “, предава Българска телеграфна агенция.

Костадинов за следващ път повтори, че единственото държавно управление, което ще поддържат, е с мандат на „ Възраждане “. Според него президентът Румен Радев няма да връчи третия мандат на неговата партия, тъй като тя е единствената политическа организация отвън така наречен „ вашингтонски консенсус “.

„ Иначе, в случай че ни бъде възложен подобен мандат, е естествено, че никой няма да ни поддържа и ние сме наясно с това “, уточни Костадинов. Той добави, че в случай че получат мандата, ще покажат управническа стратегия, състав на държавно управление и ще кажат ясно и изрично какви ще бъдат ходовете на „ Възраждане “ до края на годината.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР