На санскрит вимана означава колесница на боговете“ или самоходна въздушна

...
На санскрит вимана означава колесница на боговете“ или самоходна въздушна
Коментари Харесай

Летателни апарати, ядрени оръжия и многобройни вселени в санскритските текстове

На санскрит вимана значи „ каляска на боговете “ или „ самоходна въздушна кола “. В античните санскритски текстове е цялостно с препратки към тези именити летателни апарати. Виманите са упоменати както в известната книга Виманика Шастра, по този начин и във великия индийски епос Махабхарата:

„ …те още веднъж поглеждат към града си и посредством магьосничество изхвърчат към небето, града и навсякъде… техният небесен, божествено блестящ, летящ град, който може да се движи на всички места, в този момент отива подземен, по-късно се носи в небето, движи се по диагонал с огромна скорост, или се потапя в океана. [3(35)170.20-25] “

 Wikimedia Commons Wikimedia Commons

„ На тази, сходна на слънцето, божествена, чудотворно работеща каляска [Арджуна] летеше благополучен нагоре, в това време ставайки незабележим за смъртните, които ходеха по Земята и тогава видя хиляди от прелестните въздушни колесници. [3(32)43] “

Доказателства за антични нуклеарни оръжия могат да бъдат открити още веднъж в откъс от Махабхарата:

„ Седем изгарящи слънца, появяващи се на небосвода, изпиха цялата вода в моретата и реките на Земята… Този огън, наименуван Самвартака и подкрепят от неподходящ вятър, изяде света, разпростирайки се на стотици и хиляди йоджани “. Една йоджана се равнява на 8 до 13 километра.

 Pixabay Pixabay

„ И тогава в небето се издигнаха гъсти облаци, наподобяващи на стада слонове, обсипани с венци от светкавици, които бяха невероятни за съзерцаване. “

„ …облаците, които се събират в небето при този случай, са страховити за съзерцание… И тогава, владетелят на хората, самосъздалият се заповедник, първопричината за всичко, чието жилище е в лотуса, изпи тези страховити ветрове и легна да спи! “

Възможно ли е да си представим, че същества, намиращи се в разнообразни положения на съзнанието, споделят с нашата планета от милиони години? Някои ги назовават богове, за други са познати като етерични същества, или пък извънземни – дума, която на процедура значи „ отвън тази Земя “. Примери за други светове, могат да се видят в доста от санскритските пурани:

„ Звездите, под формата на съзвездия, са упоменати, както и планетите, населявани от боговете, които правят почтени каузи. [Ваю Пурана 1.93] “

В хиндуистката метафизика съществуват седем по-висши и седем по-нисши свята. Тези Лока светове отразяват огромен набор от съзнания, тъй като се състоят от голям брой характерни вълнови честоти.

Във Ваю Пурана също може да се открие извънредно детайлно изложение на осми свят, който е обаятелен и затрупан с бижута, обитаем е хибридни същества да вземем за пример половин лъв и половин човек, сходно на някои изображения от антични клинописни плочи.

Вижте още няколко завладяващи фрагмента от Ваю Пурана:

[230] След Локата на Брахма и под горната кора на Космическото яйце се намира Пура (градът на Шива) и неговото божествено жилище Маномая (състоящо се от съзнанието).

[238] Градът свети с разпилян диамантен прахуляк.

[239-42] Има божествени лотуси, направени от злато, а техните вътрешни повърхности са доста нежни. Лотусите покриват цялата околност и наподобяват на голям брой чадъри.

Възможно ли е тези лотуси да са някакъв тип защитна технология? Дали тези същества, тъкмо като нас, са уязвими към галактическо излъчване, гама и рентгенови лъчи?

[260-263]Някои от жителите имат лица на коне, дребен брой имат лицето на повелителя на зверовете; други са с лица и кореми на слонове, малко имат лъвски лица… други могат да одобряват каквато форма пожелаят.

Този текст е преведен преди модерната просвета да стартира да прави генетични опити. А в случай че не беше, щяхме към момента да считаме тези същества за митологични. Подобни изображения на човешки тела и скотски глави са много постоянно срещани в античните шумерски и акадски клинописни плочи.

[264-266]Бог Махешвара (Шива) обитава там. Той е почитан и уважаван от хората, които се придвижват с небесните колесници.

Явно, тези „ богове “ имат лични галактически кораби.

[73] Има хиляди съзвездия и още повече звезди.

[75] Звездите имат лични жилища, а те самите са жилища на благочестиви същества.

[76] Жилищата са основани от самороденият господ при започване на Калпата. Те съществуват до края на всички живи същества.

[79] В тази Манвантара ( интервал, продължаващ към 308 млн. години) планетите населяват въздушни коли.

Това е извънредно забавен фрагмент, тъй като загатва за концепцията, че на планетите може да се гледа като на галактически кораби.

Всички тези Лока светове се съдържат във Вселената – Космическото златно яйце. В пураните се споделя, че има седем по-висши и седем по-нисши свята, само че в това систематизиране влизат хиляди светове – на змейове, колоси, демони и голям брой други същества, намиращи се в разнообразни форми на битие.

Всички краткотрайни илюзорни действителности са свързани със характерна периодичност на съзнанието. Изглежда, всички светове следват личен кодекс на живота, лична дхарма. Боговете са горди с демоните и ги почитат, с изключение на когато са във война между тях, а това се случва неведнъж. Тези войни от време на време се водят и на планетата Земя.

Според пураните има хиляди Космически яйца, които най-вероятно се явяват разнообразни вселени. Абнинавагупта, Кашмиреният влъхва и светец, живял от 950 до 1020 година, е написал:

„ Вселените се носят като балончета в океан. Мая, божествената мощ на Владетеля, се отразява в него и излиза на открито. Владетелят скрива безспорната си непорочност и божественост, покривайки се с Мая. Той вижда всичко от гледната точка на разнообразието и не помни божествеността на неговото Аз-съзнание. Освен това, Мая-татва служи като неодушевената справедлива субстанция, от която произлизат всички неживи детайли. По този метод тя става повода за многочислените вселени, носещи се като балончета в океан. “

 © hmn © hmn

Никой от тези светове не е повече или по-малко същински от нашия. Небесните сфери са част от краткотрайната илюзорна холограма. Цялата Вселена е проекция на божествена пулсираща сила. Само нашето настоящо ограничаване от петте сетива основава илюзорното чувство за компактност. Това е по този начин, с цел да можем да се насладим на приключенията от този времеви цикъл. Смята се, че в края на този цикъл завесите ще стартират да се подвигат и това, което е било прикрито, ще бъде показано.

Ancient Origins

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР