На събрание, проведено в празничния 6 септември, голяма част от

...
На събрание, проведено в празничния 6 септември, голяма част от
Коментари Харесай

Напрежението в ГЕРБ Благоевград потушено: Застават зад Илко Стоянов за кмет, вървят към подкрепа на независими кандидати и на други места в Пиринско

На заседание, извършено в празничния 6 септември, огромна част от герберите в Благоевград се сплотиха към поддръжката на самостоятелния претендент за кмет на Благоевград Илко Стоянов. Напрежението от предходното заседание, на което се стигна съвсем до " улавяне за гушите ", " за " и " срещу " поддръжката на Стоянов, през вчерашния ден, като че хората на Борисов бяха по- кротки и компромисни.

Разбира се имаше и такива, които поддържат тезата си, че ГЕРБ ще се обезличи, в случай че не издигне личен претендент, само че надвиха мненията, че сега партията няма различен ход, с изключение на поддръжката на Стоянов.,разкриват източници на Struma.com

Инж. Росица Димитрова, досегашен водач на партията, получила най-вече номинации за кмет, ще оглави претендент съветническата им листа.

Така локалните гербери ще заявят решението си пред Борисов, който на 15 септември ще каже тежката си дума дали го приема. Засега няма подозрение, че ГЕРБ ще поддържа Стоянов. Решен е и латентният спор в Разлог, където една против друга бяха изправени кандидатурите на врид кмета Венцислав Гърменов и някогашния кмет Красимир Герчев.

След среща в Изпълнителната комисия, разногласието бе позволен и Герчев ще бъде кметът, подсилен от ГЕРБ в града. Вчера и в Разлог е имало заседание, на което напрежението е потушено.

Неясноти към поддръжката на претендент кмет има и в Банско. Тук съмненията са дали ГЕРБ ще поддържа кандидатурата на Александър Мацурев или ще заложи на зам. кмета Стойчо Баненски, който ще бъде повдигнат от локално придвижване и подсилен от огромна част от политическите партии в курортния град.

Засега се твърди, че настоящият сега кмет Иван Кадев няма да взе участие в конкуренцията.

Няма съмнения към кандидатурата на ГЕРБв Садански, тук твърдо стои Стоян Стоев. Димитър Бръчков от Петрич, ще бъде кандидатурата им, без значение от пълзящите клюки, че партията ще поддържа някогашния народен представител Георги Динев.

Няма да рискуват герберите да изгубят Петрич, като се има поради, че Бръчков няма пропуснат " гол " във вратата на противника и печели безапелационно всеки избирателен мач. Социологично изследване сочи, че на този стадий Бръчков води против съперниците си със сериозна преднина.

Следим политическата конюнктура, очаквайте детайлности.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР