На съботния пленум лидерът на БСП Корнелия Нинова получила упрек

...
На съботния пленум лидерът на БСП Корнелия Нинова получила упрек
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Корупцията е във всички партии

На съботния пленум водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова получила укор от свои съпартийци поради изказванието си, че „ политическата класа на прехода не желае да се бори с корупцията, тъй като тя е корупцията, ражда корупцията и няма по какъв начин да тръгне против себе си “, описа самата тя пред БНР в неделя.

" Получих следния отговор: " Това не е правилно. Корупцията е събитие единствено в десните партии. И няма лява корупция. “ Това е едната позиция. И другата, която застъпваме другата част от пленума, в Националния съвет, е, че корупцията е събитие във всички партии. И че ние би трябвало да го борим където и да е – и измежду нас, и измежду десни, и измежду неутрални, либерали и всевъзможни. Това е проблем който съществува освен в България, и по света е по този начин “, сподели Нинова.

" За никого не е загадка, че народът приказва, че всички политици сме едни и същи? И споделят всички вие там сте едни и същи, събирате се, договаряте се, уреждате си въпроса и не мислите за нас. Т.е. вие всички сте маскари “, продължи тя.

По мотив вчерашния пленум на Националния съвет на партията, на който решението за привикване на партийния конгрес бе взето единствено с 4 гласа болшинство, Нинова очерта трите съществени оси, по които са ситуирани несъгласията в Българска социалистическа партия - връзките с ръководещите и концепциите за политическо доближаване с ГЕРБ, въпросът за корупцията и за идния конгрес.

" Убедено настоявам, тъй като всеки ден съм след партийците и структурите на Българска социалистическа партия, че партията не желае колаборация с ГЕРБ - това е първият спор, който имахме. На нашето предложение (за привикване на конгреса) друга група отговори: Не, няма потребност от конгрес за политики, ние сме съпротива, няма потребност да го вършим това. Тоест предлагането беше: дайте да не вършим конгрес за политиките, а да създадем конгрес за смяна в устава и да върнем старите правила - да има безконечни депутати и ръководителят да се избира на конгрес. Това беше разногласието и евентуално този спор ще продължи “, описа лидерката на социалистите.

Тя означи, че Националният съвет съставлява елита на Българска социалистическа партия и не трябва да се разпознава с всички партийци и политическата мощ като цяло.

" Нека да пристигна цялата партия на конгреса и там ще се произнесе ние опция ли сме, или ще се договаряме с ГЕРБ “, добави Нинова.

Попитана дали русенският народен представител Георги Стоилов ще си подаде оставката, в случай че се потвърди, че неговият брат, чийто бизнес в Русе стана обект на полицейска акция, е забъркан в незаконна активност, Нинова отговори, че въпросът ще бъде прегледан във вторник от Изпълнителното бюро на партията и ще се вземе решение. Депутатът Стоилов обаче считал, че става дума за набеждаване на брат му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР