На събитие в Индианаполис американският президент предлага намаляване на корпоративния

...
На събитие в Индианаполис американският президент предлага намаляване на корпоративния
Коментари Харесай

Тръмп обяви ”най-голямото намаляване на данъци”

На събитие в Индианаполис американският президент предлага понижаване на корпоративния налог на 20% от сегашните 35, в опит да направи американските компании по-конкурентни.

Тръмп дори желал този данък да бъде намален до 15%. Стигнахме обаче до 20 %, тъй че това е моето число и аз няма да договарям по него, сподели той.

"Американските служащи и американските компании могат да надминат своите задгранични съперници и да стартират да печелят още веднъж ", съобщи американският президент.

Той уточни, че желае да понижи налозите за междинната класа и да направи системата по-справедлива и по-опростена, тъй че американците да би трябвало да попълнят единствено един лист хартия.

Американският президент предлага също да се отстрани сегашната седемстепенна канара за подоходния налог от 10 до 39,6% и да се вкара тристепенна канара от 12, 25 и 35%.

Той счита, че новата система ще "върне назад работните места и благосъстоянието, които напуснаха нашата страна ".

Тръмп увери, че няма да има персонална изгода от новия данъчен проект на неговата администрация.

"Не, аз нямам изгода. Мисля, че ще има доста дребна изгода за богатите хора ", сподели президентът пред кореспонденти в Белия дом.

Конгресът от своя страна ще има право да увеличи налозите на най-богатите американци.

Реформата на данъчната система бе измежду водещите предизборни обещания на Тръмп и републиканските му съдружници. В момента те са под засилен напън да довършат тази задача поради неуспеха на републиканците да анулират закона за здравно обезпечаване, прочут като Обамакеър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР