На руските правителствени служители ще бъде забранено да използват повечето

...
На руските правителствени служители ще бъде забранено да използват повечето
Коментари Харесай

Путин забрани на чиновниците да използват чуждици

На съветските държавни чиновници ще бъде неразрешено да употребяват множеството непознати думи при осъществяване на отговорностите си, според променен закон за формалното потребление на съветски език, който президентът Владимир Путин подписа във вторник.

О началото на войната в Украйна Путин неведнъж желае да отбрани Русия от това, което той назовава " уродлив Запад ", който съгласно него се пробва да унищожи страната, написа Ройтерс.

Поправките в закона от 2005 година са предопределени да защитят и поддържат статута на съветския език, съгласно текст, оповестен на уеб страницата на държавното управление.

" При потребление на съветски език като държавен език на Руската федерация не се позволява използването на думи и изрази, които не дават отговор на нормите на актуалния съветски език... като се изключи непознати думи, които нямат всеобщо употребявани съответни еквиваленти. на съветски ", се споделя в закона.

 Путин забрани псуването на непознат език Путин забрани псуването на непознат език

Списък с непознати думи, които към момента могат да се употребяват, ще бъде оповестен настрана след утвърждение на държавното управление по рекомендация на експертна комисия, назначена от него. В измененията не се плануват санкции за тези, които не съблюдават обновения закон.

Законът уголемява областите, в които съветският ези е наложителен, включвайки и формалната преписка на организации в които има съветска собственост; регистрация на адреси на податели и получатели на телеграми и пощенски колета, изпращани в страната, пощенски парични преводи, както и в образованието, държавните и локални услуги и даването на информация, написа съветската организация " Интерфакс ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР