На редовното си заседание днес правителството ще разгледа промени в

...
На редовното си заседание днес правителството ще разгледа промени в
Коментари Харесай

МС обсъжда промени в Закона за водите и Закона за електронното управление

На постоянното си съвещание през днешния ден държавното управление ще прегледа промени в Закона за водите, както и изменение и допълнение в Закона за електронното ръководство.

С промени в Закона за водите ще бъде продължен срокът на деяние на проектите за ръководство на речните басейни и проектите за ръководство на риска от наводнения. Целта на поправките е превъзмогване на пропуските в съществуващата нормативна уредба, защото действието на проектите изтече в края на предходната година, изясни преди няколко седмици пред Българското национално радио (БНР) вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, който е вносител на законодателната корекция.

„ Ние от Нова година оставаме без такива проекти, което съгласно законодателството основава и спомагателни опасности, тъй като то е обвързвано и с други процедури, а освен с проучване на рисковете от наводнения “, сподели той.

Затова с ремонти в закона актуалните проекти ще са в действие до актуализацията и приемането на нови, с цел да продължат дейностите по прилагане и ръководство на водите.

Правителството ще утвърди законодателни промени, свързани със основаването на новото Министерство на електронното ръководство.

Държавна организация „ Електронно ръководство “ са закрива, а всички пълномощия на ръководителя ѝ се трансферират на оглавяващия новото ведомство министър Божидар Божанов.

Очаква се на днешното съвещание министрите да одобряват и проекти за деяние за тази година по ограниченията, свързани с участието на страната ни в Европейския съюз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР