На работна среща днес председателят на парламентарната Комисия по културата

...
На работна среща днес председателят на парламентарната Комисия по културата
Коментари Харесай

Рашидов е представил на премиера идеята за форум за борба с трафика на културни ценности


На работна среща през днешния ден ръководителят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов срещна министър-председателя Бойко Борисов с концепцията си България да бъде хазаин на среща на шефовете на парламентарните комисии по просвета на страните членки на Европейския съюз. Това оповестиха от Комисията по културата и медиите.

Форумът има за цел задълбочаване на съдействието в битката с незаконния трафик на културни полезности и с подправянето на творби на изкуството и на артефакти. Изграждането на обединен европейски стандарт за битка с тези феномени ще помогне за рационализиране на националните законодателства, а скъпият опит на европейските страни може да бъде потребен за всяка страна, бе маркирано по време на срещата.

Радвам се, че министър-председателят поддържа концепцията ми за осъществяване на европейския конгрес в София. Проблемът с трафика на културни полезности и битката с фалшификатите на изкуството визира сигурността на всяка страна, а Европа като най-стария континент с неповторимо културно завещание е изключително заинтригувана от сполучливата борба с тези отрицателни процеси, показа след срещата Вежди Рашидов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР