Продължава трайната тенденция за намаляване на миграционния натиск към България.

...
Продължава трайната тенденция за намаляване на миграционния натиск към България.
Коментари Харесай

Калин Стоянов: Миграционният натиск към България продължава да намалява

Продължава трайната наклонност за понижаване на миграционния напън към България. От началото на тази година досега нелегално пробвали да преминат българо-турската границата са към 12 000 лица от трети страни. За същия интервал на предходната година това са 42 000. Това съобщи пред публицисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов преди откриването на събитието „ Сигурна зона за непридружени деца ” в Регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли.

По думите му има доста по-малко арестувани навътре в страната.

Положението е извънредно умерено. Центровете, които са на Министерството на вътрешните работи са със напълнен потенциал не повече от 25%, добави Стоянов, представен от Българска телеграфна агенция.

Вътрешният министър изясни, че е мъчно да се откри дали едно лице е пълнолетно, или не е, защото отговорността е друга. Той даде образец с случая, станал предходната година, при който двама служители на реда починаха в Бургас при опит да спрат рейс с незаконни мигранти.

В отговор на въпрос за това по какъв начин се открива едно лице дали е пълнолетно или не сега, в който то към този момент е минало границата на България, служебният министър изясни: „ Това определяне става с помощта на положителното взаимоотношение с всички партньорски служби, от които идва най-вече информация. Има си способи и начини, които ние съблюдаваме и протокол, който води до крайния резултат, а точно да потвърдим, че лицето е било малолетно “. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР