На проведено заседание на съвета на директорите на "Българска фондова

...
На проведено заседание на съвета на директорите на "Българска фондова
Коментари Харесай

Няма да има борсова сесия на БФБ на 31 декември

На извършено съвещание на съвета на шефовете на "Българска фондова борса " АД и на съображение член 2, алинея 3 от част IV - Правила за търговия на Правилника за активността на БФБ, е взето решение на 31 декември тази година да не бъде провеждана комерсиална сесия.

Същият остава работен ден за фондовата борсата.

Следващите неработни дни за БФБ ще са 24 декември (Бъдни вечер), 25 декември (Коледа, Рождество Христово) и 26 декември (Коледа, Рождество Христово).

"Българска фондова борса " АД е обществено сдружение, лицензирано от Комисията за финансов контрол като контролиран пазар на финансови принадлежности и все още е единствената настояща фондова борса в страната.

Основна стратегическа цел на БФБ е основаването и поддържането на дейно работещ финансов пазар в България, одобряването му като източник на финансиране на българския бизнес и главен инструмент в българската стопанска система. В тази връзка фондовата борса си слага следните задания като предпочитани за своята работа: въвеждане на нови принадлежности, типове поръчки и благоприятни условия за търговия; възстановяване на инфраструктурата на пазара, взаимно с други институции; възстановяване на изискванията за търговия; привличане на нови емитенти и инвеститори; нормативни промени и възстановяване на корпоративната конструкция на компанията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР