На проведените президентски избори Саломе Зурабишвили получи подкрепата на 60

...
На проведените президентски избори Саломе Зурабишвили получи подкрепата на 60
Коментари Харесай

Грузия ще има първия президент жена в историята си

На извършените президентски избори Саломе Зурабишвили получи поддръжката на 60 % от гласоподавателите. Опозицията заплаши с оборване на резултатите и приканва към митинги.

Саломе Зурабивишли - знак на " грузинската фантазия ". Родена в Париж, в семейство на грузински имигранти, които в никакъв случай не прекъснали връзката си с Тбилиси. Във Франция Зурабишвили се издигнала до средите на дипломацията. Като френски посланик е работила в Организация на обединените нации, във Вашингтон и Ню Йорк. А преди 15 години била изпратена за дипломат в Грузия.

Но в Тбилиси тя избрала грузинската политика пред френската дипломация. Тогавашният грузински президент Михаил Саакашвили я назначил за външен министър на страната. Отношенията им обаче се влошили и тя минала в съпротива, добавя Блиц.

Игра на ориста или на ловък пиар, на изборите Зурабишивли беше подкрепена от ръководещата партия, която носи името " Грузинска фантазия ". Това бяха последните директни президентски избори. След промени в конституцията от 2024 година президентът ще бъде избиран от Народното събрание.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР