На проведените днес консултации при областния управител на Ловеч Светослав

...
На проведените днес консултации при областния управител на Ловеч Светослав
Коментари Харесай

Партиите и коалициите не се разбраха за състава на РИК в Ловеч

На извършените през днешния ден съвещания при регионалния шеф на Ловеч Светослав Славчев партиите и обединенията не се схванаха за състава на Районната изборна комисия в Ловеч за идните предварителни парламентарни избори на 2 октомври.

Никой не отстъпи от направените три оферти за секретар на комисията и окончателното решение ще би трябвало да вземе ЦИК.

РИК Ловеч ще е от 13 членове, в това число ръководител, двама заместници и секретар.

" Продължаваме промяната " е с четирима представители в комисията, ГЕРБ – Съюз на демократичните сили с трима, Движение за права и свободи с двама, а " Българска социалистическа партия за България ", " Демократична България ", " ИТН " и " Възраждане " с по един.

Единственото предложение за ръководител беше за Валентина Недялкова от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, която е дълготраен ръководител на комисията. За заместител беше препоръчан единствено Валентин Георгиев от " ИТН ". Трима обаче бяха претендентите за секретар на комисията и нито една от партиите и обединенията, създали оферти, не отстъпиха за своите представители.

Областният шеф Светослав Славчев разясни: " Несъгласието пристигна от трите оферти за секретарското място, което наложи да се сформира протокола и служебно ЦИК да извърши систематизиране за още един заместник-председател и да дефинира секретар на комисията. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР