На произведени днес референдуми швейцарците спасиха интензивното животновъдство и решиха

...
На произведени днес референдуми швейцарците спасиха интензивното животновъдство и решиха
Коментари Харесай

На референдуми швейцарците спасиха интензивното животновъдство и решиха жените да работят с една година повече

На създадени през днешния ден референдуми швейцарците " избавиха " интензивното отглеждане на животни и взеха решение дамите да работят с една година повече, преди да получат право на пенсия, съобщи Франс прес, като се базира на планирани резултати.

Целта на една от самодейностите е да бъде нормализирана швейцарската обществена система, която е подложена на голям напън със застаряването на популацията и излизането в пенсия на поколението, родено след Втората международна война, така наречен бейби бумъри.

Съгласно утвърденото през днешния ден с 51 % от гласовете предложение дамите ще би трябвало да се пенсионират, сходно на мъжете, на 65 години, вместо на 64, както е в този момент, с цел да получат право на цялостна пенсия.

Преди това, швейцарците отхвърлиха сходни начинания на два пъти - през 2004 и 2017 година

За сметка на това швейцарците отхвърлиха предлагането за възбрана на интензивното отглеждане на животни. То предвиждаше на процедура да бъдат затворени съвсем всички индустриални ферми в страната. Правителството се разгласи срещу самодейността, импортирана от природозащитни групи, искащи домашните животни да бъдат гледани при по-добри условия, като се аргументира, че това би довело до повишение на цените на съществени хранителни артикули.

Проучванията на публичното мнение до неотдавна посочваха, че болшинството швейцарци поддържат предлагането. Тенденцията обаче се обърна на фона на опасенията от повишаване на живота и откакто животновъди предизвестиха, че ще им е мъчно да приложат самодейността на процедура. В резултат предлагането бе отхвърлено през днешния ден с резултат от 63 % от гласовете.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР