На пристанище „Варна-Запад“ започна връщането на част от контейнерите с

...
На пристанище „Варна-Запад“ започна връщането на част от контейнерите с
Коментари Харесай

Започваме да връщаме боклука на Италия

На пристанище „ Варна-Запад “ стартира връщането на част от контейнерите с отпадък от Италия.

28 от общо 127 контейнера бяха натоварени на транспортен съд. Те ще бъдат върнати на компанията притежател („ Дентиче пантелоне “ от град Салерно) за нейна сметка.

„ Инициативата е на италианците. Като Районна прокуратура – Варна е дала позволение за осъществяване на този реекспорт, който ще бъде осъществен за сметка на италианското сдружение “, посочи Кристина Боева, представител на Районна прокуратура – Варна, съобщи БТВ.

Емил Димитров: Ще има нова организация за боклука, морската граница е овладяна

Контейнерите с боклуци от Италия идват на пристанище „ Варна-Запад “ на 6 пъти през октомври и ноември предходната година. По документи в тях би трябвало да има пластмаса и каучук. След инспекция се оказа, че съдържат и други неща – боклуци от текстил, стъкло и дървесина. Засега е отправено искане за връщане в Италия на 28 от тях.

Един резервоар побира тъкмо 33 кубични метра товар, в тази ситуация отпадък. 127 контейнера по 33 кубични метра са 4 191 кубични метра боклуци, задоволителни да покрият с боклуци 7 футболни стадиони.

„ Това, което мога да кажа от моя позиция, е че непрестанно из страната вървим и намираме боклуци от най-различни места. Ходим по пристанища и връщаме контейнери обратно, за които също са тръганил в проделени посока, само че аз да вървя да групирам контейнери из страната, прокуратурата и да ги връщаме. Ние ще ги върнем, само че няма да ги позволяваме “, разяснява Емил Димитров, министър на околната среда и водите.На този стадий не е ясно по кое време останалите 99 контейнера ще отплават за Италия.

Междувременно през днешния ден се организира спецакция на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи в Топлоелектрическа централа „ Брикел “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР