На президента и министъра на правосъдието беше намекнато невдусмислено, че

...
На президента и министъра на правосъдието беше намекнато невдусмислено, че
Коментари Харесай

Конституционалист за „Магнитски“: Този списък ще бъде обогатяван и в бъдеще


„ На президента и министъра на правораздаването беше намекнато невдусмислено, че този лист ще бъде обогатяван и в бъдеще. Най-вероятно тези дълги срещи с О'Брайън, с посланиците на Съединени американски щати и Англия, с президента и правосъдния министър приказват за това, че политическият напън във връзка с България ще продължи “, сподели професорът по Конституционно право Пламен Киров.

По думите му е оповестен един лист без да са дадени никакви доказателства.

„ По отношение на едно лице се загатваха едни 5 милиона, едни офшорни сметки. Като ги имате тези сметки, дайте ги. Българският съд отсъди вярно, че всички такива описи и ограничавания са противозаконни и опонират на Конституцията и суверинитета ни като страна. Не може да постановяваме наказания въз основа на акт на друга страна, който даже не е правосъден “, добави той.

Снимка: bTV


Темата разяснява и юрист Ивайло Дерменджиев, който е лекар по интернационално право. Той също удостовери, че има индикации от интернационалните правни адвокатски фирми, че описът „ Магнитски “ ще бъде разширяван.
Снимка: bTV

„ Правата със засегнатото лице са по-сложни. На процедура няма процедура, по която да апелира. Може да апелира, единствено в случай че има фрапантни нарушавания на обстоятелствата в период от три месеца. Включването в този лист допуска доста съществени банкови наказания – блокиране на банкови средства, кредитни карти, транзакции. При включването един път в подобен лист не се сещам за случай, в който някой е излязъл “, сподели юрист Дерменджиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР