На празника 24-ти май гражданската организация Спаси София представи Буквар

...
На празника 24-ти май гражданската организация Спаси София представи Буквар
Коментари Харесай

Буквар на софийските проблеми разпространиха от "Спаси София"

На празника 24-ти май гражданската организация " Спаси София " показа Буквар на софийските проблеми. Буква по писмен знак и в рима от сдружението разгласиха карикатури на разнообразни проблеми от живота в града -.дупките, бавната администрация, унищожаването на културното завещание, мръсния въздух

" Целта ни беше по едно и също време да почетем този по този начин значим и български празник, само че и по един занимателен метод да покажем проблемите, които ни заобикалят. Считаме, че никой гражданин на София не е безучастен към тях ", изяснява Гергин Борисов от организацията.

Сред римите, които можете да прочетете в Буквара на софийските проблеми, са " Градският превоз в София се бави, тъй като няма кой БУС ленти да направи ", " Жълтите павета са забележителност огромна. Затова си взимат за вили в Банкя и Бояна ", както и " Паркингите в София са малко, затуй в зелени площи се паркира - тъпо ".

От организацията напомнят, че с изключение на на българската книжовност и просвета, 24-ти май е празник и на просветата, а просветата е просвета, познания, цивилизация, просвета, образование - неща, които от ден на ден и повече хора би трябвало да усвоят, в случай че желаеме да живеем в съвременни, зелени, здравословни и богати градове и страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР