На пръв поглед приготвянето на омлет изглежда изключително просто. Но

...
На пръв поглед приготвянето на омлет изглежда изключително просто. Но
Коментари Харесай

Груби грешки при приготвянето на омлет

На пръв взор приготвянето на омлет наподобява извънредно просто. Но в действителност има някои тънкости, с които множеството домакини не са осведомени и позволяват груби неточности.
На първо място са значими съставките, които употребявате. Ако не сте сигурни, че яйцата са пресни, по-добре се откажете от концепцията да приготвите омлет.
 Пухкав омлет с червени чушки Пухкав омлет с червени чушки
Омлетът е прелестна и здравословна опция, която можете да приготвите, когато времето ви притиска. С тази рецепта ще го приготвите...
- Винаги използвайте тиган с незалепващо покритие и шпатула, в противоположен случай прекомерно евентуално крайният резултат ще е бъркани яйца.
- На кратно, съвършеният омлет изисква четири основни неща - пресни яйца, масло, незалепващ тиган и шпатула.

- Не добавяйте сол при разбъркването на яйцата.
- Не гответе омлета на прекомерно мощен огън.
 Огромен омлет в Белгия - на инат на рецесията със инфектираните яйца Огромен омлет в Белгия - на инат на рецесията със инфектираните яйца
Кризата с яйцата, разразила се из Европа, не повлия на кулинарната традиция на градчето Малмеди в Югоизточна Белгия. В деня на Успение...
- Преди да изсипете сместа поставете парче масло в тигана. Уверете се, че откакто се разтопи то покрива изцяло повърхността на съда, а освен елементи от нея. В противоположен случай омлетът няма да е толкоз апетитен.
- Овкусете сместа, директно преди да я изсипете в тигана.
- Бъдете деликатни при потреблението на шпатулата. В случая е значимо да прецените с акуратност момента за превръщане на омлета. В никакъв случай не изчаквайте, до момента в който долната част се втвърди. Обърнете омлета, до момента в който към момента има течност в него, а не когато е изцяло слух. В противоположен случай той ще се напука.
- Ако желаете да гарнирате готовото ядене с кашкавал, съветваме ви да го настържете авансово. Веднага откакто извадите омлета от тигана, поръсете го с настъргания кашкавал. От топлината той ще се разтопи и ще придаде още по-добър усет на приготвеното ядене.
Добър вкус!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР