На пръв поглед, Обединените Патриоти са просто кретени. Дори по-големи,

...
На пръв поглед, Обединените Патриоти са просто кретени. Дори по-големи,
Коментари Харесай

Радан Кънев: ”Обединени патриоти” са просто кретени, по-големи и от нас!

На пръв взор, ”Обединените Патриоти ” са просто кретени. Дори по-големи, в сравнение с бяхме ние от Република България през 2014/15г. В дълбочина, обаче, казусът е доста по-съществен:
1) На първо място, шоуто на Волен и Валери свидетелства, че няма по какъв начин конюнктурни обединения да бъдат пълноценни участници във властта. При липса на единни органи, водачество, модел за единно водене на договаряния и в последна сметка - единна организаця, могат да се получат гласове, да се виси в съпротива, само че не и да се ръководи и да се постанова политика.

Много добре ми е познато от Република България, просто е ясно защо става дума. И няма значение, че прекомерно постоянно Валери е прав, а Волен - както може да се чака - наподобява да слугува на стопански и геополитически ползи. Всъщност и двамата (и тримата) са политически безпомощни, заради неналичието на единна политическа мощ зад тила им.

2) На второ място, се удостоверява усещането, че ГЕРБ и Борисов са неспособни на градивно партньорство. Инстинктът да удушат най-близко стоящия не ги напуща и очевидно няма да ги напусне.

Помните ли изказванията какъв брой по-лесно се работи с Оперативна програма, в сравнение с с Република България? Вече звучат смешно... Първо им бях отговорен аз, след това целият Република България, след това Валери, скоро и останалите. А от самото начало, към този момент 4 години, действителният сътрудник е Движение за права и свободи.

Отговорността за градивното партньорство е на мощния сътрудник. А ГЕРБ нито желаят, нито могат да я носят.

Това е ситуацията. ГЕРБ ще ръководят, и задушават сътрудник след сътрудник (официалните, Движение за права и свободи си е съвсем ОК, съвсем...), до момента в който не бъде построена единна и организационно мощна опция. Или по-лошо - антиевропейската линия на Българска социалистическа партия ще се докопа до властта.

Радан Кънев, фейсбук

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР