На прага на 15 септември родителите вече пресмятат разходите за

...
На прага на 15 септември родителите вече пресмятат разходите за
Коментари Харесай

От 30 до 50 лева за частен урок на ученик през новата учебна година

На прага на 15 септември родителите към този момент пресмятат разноските за подготовката на учениците за новата година в клас. Освен тях обаче, ще би трябвало да се заделят пари и за частни уроци. Цените им варират. Подготовката в школите излиза към 1 000 лв. годишно, а самостоятелните уроци вървят сред 30 и 50 лв. на час, оповестява Нова телевизия. Според последните изследвания на учебен уебсайт 18% от учениците имат вяра в частните уроци при подготовката за учебно заведение, а сред 50 и 100 лева за дете всеки месец отиват за спомагателни курсове.

В София сумата надвишава 100 лева месечно. Инвестициите в редом обучение са най-вече при учениците в 7 клас. Има школи, които оферират курсове по всички предмети от учебно заведение - както самостоятелни уроци, по този начин и в групи от по 5-6 деца. Интересното е, че към този момент съвсем всички деца вървят на тях. Някои стартират подготовката си още от 6 клас. Един колективен урок от два образователни часа в школа коства 15 лв.. За всеки възпитаник в школа месечно отиват най-малко 240 лева единствено за спомагателните уроци по български и математика.

Проверка на Нова ТВ в формалните ценоразписи на школите демонстрира, че самостоятелните уроци вървят сред 30 и 50 лева на час в София. Преподаването в група излиза сред 1000 и 1500 лева за образователната година. Месечните занимания в обособените курсове в школите към страната или общините ще костват сред 10 и 60 лв., демонстрира още инспекцията на Нова ТВ. В някои от частните центрове месечната такса за извънкласна активност може да доближи и 300 лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР