На последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще обсъдят процедурни

...
На последното за седмицата пленарно заседание депутатите ще обсъдят процедурни
Коментари Харесай

Депутатите ще умуват за правила за избор на нов КЕВР

На последното за седмицата пленарно съвещание депутатите ще обсъдят процедурни правила за избор на нов състав на Комисията за енергийно и водно регулиране(КЕВР).
Мандатът на сегашния състав към този момент е изминал, само че, според закона, комисарите не престават да извършват своите пълномощия до избирането на нови.
Проектът на решение планува предложенията за ръководител на КЕВР, както и за четиримата членове – двама със стаж в региона на енергетиката, един в региона на водоснабдяването и канализацията и един икономист, да могат да се вършат от народни представители или парламентарни групи. Предложенията би трябвало да са в писмена форма, стимулирани и адресирани до енергийната комисия в Народното събрание. Срокът за това е 7-дневен и стартира да тече сега на одобряване на разпоредбите за избор в пленарната зала.
На по-късен стадий депутатите от отрасловата комисия ще проведат чуване на претендентите навън съвещание, а едвам по-късно да преминат към гласоподаване в пленарна зала. За съответни имена обаче към момента никой не приказва.
С промени в Закона за енергетиката Народното събрание вкара и едно облекчение за бъдещите комисари. В регулатора към този момент ще могат да влизат специалисти с 5-годишен стаж в тази област, а не с най-малко със 7, каквото беше предходното условие. Председателят на комисията би трябвало да има освен нужния стаж, само че и да е заемал управителна позиция в енергетиката или във водния бранш .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР