На пл. "Независимост", където започва 49-ата поредна антиправителствена демонстрация към

...
На пл. "Независимост", където започва 49-ата поредна антиправителствена демонстрация към
Коментари Харесай

Оставката на правосъдния министър няма да промени нищо, твърдят граждани в 49-ия ден на протести

На пл. "Независимост ", където стартира 49-ата поредна антиправителствена проява към 19 ч. ситуацията е спокойна и има малко хора, само че не престават да се събират. Те са безапелационни, че оставката на правосъдния министър няма да промени нищо. Исканията им остават непроменени – оставки на цялото държавно управление, отпред с Бойко Борисов, и на основния прокурор Иван Гешев. Остават блокирани кръстовищата пред Президентството, на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет.

"Той (Данаил Кирилов – б. р.) е една незаменима фигура. Искрено се надявам да не му подпишат оставката, тъй като ние по този начин или другояче тук към този момент 49 дни желаеме оставката на цялото държавно управление, даже на основния прокурор ", съобщи един от протестиращите пред БНР.

"Една дребна оставка за нас, един огромен скок в развиването на Барни Ръбъл ", написа по-рано през днешния ден в обществените мрежи Арман Бабикян от така наречен Отровно трио.

За трета поредна вечер пред НДК се събират жители, които осъждат дейностите на блокиралите основни кръстовища в София и упорстват за импийчмънт на президента Румен Радев, който назовават "разединител на нацията ". Сред стачкуващите се чуват разнопосочни мнения по отношение на подадената оставка от правосъдния министър Данаил Кирилов. Изразени бяха гласове в негова поддръжка: "Не трябваше да я подава. По този метод те непрестанно... Кой не освободиха? Горанов? Предишния министър на вътрешните работи? Сега правосъдния! Това са оставки под напън и нищо друго ".

Демонстрация се организира през днешния ден пред посолството на Испания в София. Движението "Заедно за смяна " на политиците Александър Томов и Настимир Ананиев и други протестиращи упорстват за изясненост към следствието на управляващите в Мадрид за произхода на парите, с които е добит парцел в Барселона.

За същия парцел (къща) преди време излязоха информации, които след това бяха опровергани, че е владеене на близки до премиера Бойко Борисов.

Гражданите настояха испанският дипломат да обясни произхода на парите, както и дали са добити вследствие на незаконна активност. Те настояват, че част парите, с които са добити парцели в Барселона, са добити от закононарушения.

„ Задаваме въпрос на испанската страна дали те толерират и подкрепят корупцията. Считаме, че на върха на корупцията в България е министър-председателят Бойко Борисов и считаме, че е неуместно най-бедната страна в Европа, от нейния бюджет, от нейните пари, от нейните предприемачи парите да бъдат изпирани в испанската страна, която е сериозна и демократична. Жалко е, че други страни и други служби би трябвало да ни вземат решение проблемите и по тази причина сме тук да призовем още един път за дейни дейности “, съобщи един от уредниците на митинга Димитър Митев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР