На Петербургския международен икономически форум президентът Румен Радев призова за

...
На Петербургския международен икономически форум президентът Румен Радев призова за
Коментари Харесай

Президентът Радев поиска глобален консенсус срещу корупцията

На Петербургския интернационален стопански конгрес президентът Румен Радев прикани за световен консенсус против корупцията, която е придобила трансграничен темперамент, против прането на пари и укриването на приходи и налози, както и за ограничение на офшорните зони. Той разгласи, че тези проблеми са познати на всички политически водачи и прикани за политическа воля.

Българският държавен глава се обърна и към представителите на бизнеса на форума и ги прикани да дойдат да влагат в България, като даде за образец положителните резултати от българо-германскато парньорство и положителните условия за развиване на започващ бизнес в София.

В президентския панел на Международния стопански конгрес през днешния ден участваха Владимир Путин, китайският му сътрудник Син Дзинпин, Румен Радев, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, министър председателите на Словакия и Армения и други На него бе разисквана осъществяването на програмата за стабилно развиване на Организацията на обединените народи до 2030 година

Путин и Дзинпин приказваха преди Радев, само че не обърнаха внимание на тематики като корупция, пране на пари и офшорни зони. Руският президент се разгласи за демилитализация на икономическата сфера и даде за образец стоките от първа нужда. Той изиска нови договорености и усилване на икономическата роля на Организация на обединените нации.

Китайският водач изиска удобна бизнес среда за почтена конкуренция, толерантно общество и ограничения против промените на климата.

Владимир Путин сподели, че наличието на президентите да форума потвърждава взаимни ползи и доверие.

Румен Радев разгласи, че от България Русия е получила своята книжовност, от нашите страни пристигнала и христианската религия. " От Русия България получи свободата си, за която дадоха живота си хиляди съветски бойци. Това ние, българите, в никакъв случай не забравяме ", сподели българският президент.

След като в речта си пред форума разгласи, че планетата се задъхва от свръхексплоатацията на благосъстоянията й, популацията пораства, а ресурсите не доближават, президентът Румен Радев сподели, че за превъзмогването на провокациите е необходим нов, наднационален светоглед на жители на планетата, който младите към този момент имат, а политиците още не могат да си разрешат.

Той сподели, че откакто преди години благодарение на Организация на обединените нации е открит мир, през днешния ден е ред да се прояви мъдрост в името на оцеляването на планетата. От думите на Радев се разбра, че новата икономическа парадигма би трябвало да компенсира ограничеността на ресурсите с опциите на човешкия талант, като включи " зелена " стопанска система, основана на концепцията за " отворена просвета ", на ново потребителско схващане и нова индустриална нравственос.

Според българския президент устойчивото развиване изисква по-ефективен механизъм за световна сигурност, който не обуздава силовите дейности, а залага на разговора и дипломацията. По думите му то допуска предотвратяването на финансови рецесии и е невероятно без сигурност, обществен мир и доверие.

Според Румен Радев културните разлики имат резултат върху сигурността, а неналичието на връзка води до възприемането на " другия " като съперник. След като цитира маестро Валерий Гергиев, който му споделил, че силата на музиката е значима, само че хармонията и мелодията са още по-важни, българският държавен глава прикани политиците да понижат децибелите. По думите му с цел да има стабилно развиване, са нужни ясни правила за петолинието и нотите. Той прикани политиците да пишат дружно музиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР