На пътниците от три полета от Великобритания, които пристигат у

...
На пътниците от три полета от Великобритания, които пристигат у
Коментари Харесай

Три самолета от Великобритания ще кацнат у нас въпреки забраната, ето какво се случва

На пасажерите от три полета от Англия, които идват у нас през днешния ден, ще бъде наложена карантина. Полетите са с най-вече български жители. Те ще идват у нас по изключение, откакто здравният министър проф. Костадин Ангелов забрани влизането в страната от Обединеното кралство.

Пасажерите, на които би трябвало да бъде наложена карантина за 10 дни, според заповедта на здравния министър, са общо 667. Пред публицисти проф. Костадин Ангелов съобщи:

"От влизането в действие на тази заповед на територията на България ще кацнат три полета, които са на процедура изключение от тази заповед. Единият каца тук (на летище "София ", бел. ред.) с български жители. Другият каца във Варна, следва да кацне още един. Твърдо сме решени да опазим границите на България от новия вариант на ковид и да запазим колкото може повече хора, до момента в който пристигна имунизацията, с цел да могат да придобият нужния имунитет и да се оправят с този вирус ".

Осем от пасажерите в трите самолета са отказали да бъдат карантинирани и ще изчакат в директната зона противоположни полети за Англия. Сред тях са шестима англичани, една българка и един австралиец. Здравният министър за следващ път прикани хората да съблюдават противоепидемичните ограничения у нас.

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР