На първото заседание на бургаския общински съвет, онкологичният комплекс в

...
На първото заседание на бургаския общински съвет, онкологичният комплекс в
Коментари Харесай

Нов онкологичен центът ще се строи в Бургас

На първото съвещание на бургаския общински съвет, онкологичният комплекс в града ще сложи настояването си за изграждане на нова постройка .
Съветниците ще би трябвало да решат дали да дадат единодушието си за разпределяне на заем. Докладната бележка е импортирана от проф. доктор Христо Стоянов Бозов, който е шеф на „ Комплексен онкологичен център – Бургас” ЕООД.
Здравното заведение се нуждае от още пространство, в което да се обитава отделението по ядрена медицина и брахитерапия. С парите ще се закупи емисионен томограф , съоръжение за еднофотонна емисионна компютърна томография и съоръжение за брахитерапевтично лекуване.
Инвестицията е на стойност 9 168 850 лв. .Част от парите ще бъдат набавени от Комплексния онкологичен център.
Според плановете, към 2 850 850 лв. ще коства строителството на новото поделение. Останалите средства от заема ще бъдат употребявани за нужната инсталация и съоръжение.
Изплащането на заема също ще бъде обект на разискване на сесията. Първото за тази година съвещание на общинския съвет ще се организира на 29 януари.
Бургас е измежду градовете, които са на челолно място в статистиката по туморни болести. Само за региона, всяка година над 2500 души се записват в онко центъра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР