На първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще обсъдят на

...
На първото за седмицата пленарно заседание депутатите ще обсъдят на
Коментари Харесай

Депутатите гледат промените в Закона за резерва на Въоръжените сили

На първото за седмицата пленарно съвещание депутатите ще обсъдят на второ четене измененията в Закона за запаса на въоръжените сили.
С новите разпореждания, чийто вносител е Министерски съвет, се основава опция за осъществяване на срочна работа в доброволния запас, като всеки български жител до 40 година, по негово предпочитание и в случай че дава отговор на условията, може да служи във въоръжените сили за период до 6 месеца. С увеличение броя на български жители с военна подготовка ще се усъвършенства опцията за попълване на запаса на въоръжените сили, пишат вносителите в претекстовете си.

Открива се и опция за по-гъвкав метод и разширение на образованието в стадиите на междинното обучение за придобиване на умения, свързани със отбраната на Родината, с оцеляване при рецесии от боен темперамент, както и за асимилиране на познания за задачите и дилемите на въоръжените сили. Ще се усилят и опциите на въоръжените сили за комплектуване на контингенти, участващи в интервенции и задачи отвън територията на страната с нужните експерти, изпълняващи контракт за работа в доброволния запас.

Предложено е и увеличение на годините за водене на доклад на запасните, с което ще се подобрят мобилизационните качества на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР